Germania va prezenta o propunere pentru legalizarea canabisului până în 2024

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Germania va prezenta o propunere pentru legalizarea canabisului până în 2024
Germania va prezenta o propunere pentru legalizarea canabisului până în 2024

Guvernul Germaniei doreşte să continue planurile de decriminalizare a consumului de canabis în pofida îngrijorărilor legale, după ce a primit un răspuns pozitiv din partea Comisiei Europene, transmite marţi DPA.

"Acum folosim acest lucru pentru a dezvolta noile propuneri. În următoarele câteva săptămâni acestea vor fi prezentate", a declarat ministrul sănătăţii Karl Lauterbach, marţi, la Bruxelles.

Coaliţia aflată la putere în Germania a fost de acord să facă posibilă distribuţia controlată a acestui drog pentru adulţi, pentru consum, în magazine speciale, a adăugat Lauterbach, care a prezentat un document în care este explicată această iniţiativă în luna octombrie, fără a exista încă un proiect de lege în acest sens.

Criticii acestei măsuri de legalizare a consumului de canabis susţin că aceste planuri vor încălca probabil atât legile UE cât şi legislaţia internaţională, conform Reuters.

Conform ministrului german al sănătăţii, propunerea ce va fi prezentată va fi conformă legislaţiei europene şi va atinge obiectivele executivului german - printre care, reducerea criminalităţii legate de consumul şi traficul de droguri, creşterea protecţiei pentru tineri şi facilitarea accesului la produse de calitate pură.

 

De ce își reevaluează Europa abordarea față de canabis?

 

În întreaga lume a avut loc o dezbatere reînnoită cu privire la legile care interzic sau permit consumul și furnizarea de canabis.

În ultimul deceniu, drogul a fost legalizat în Canada, Uruguay, 21 de state americane și, cel mai recent, în Thailanda. Acum, Germania dorește să legalizeze întregul lanț valoric al producției de canabis - de la cultivare până la consumator.

Măsura a fost una dintre politicile-cheie asupra cărora au convenit partenerii de coaliție din Germania, supranumiți "Coaliția semaforului" - social-democrații, Verzii și liberalii din FDP - atunci când au format guvernul la sfârșitul anului 2021.

Germania dorește ca politica sa să se lege de legislația UE, iar Bruxelles-ul va trebui să ia atitudine. Alte țări ale UE - și lumea - vor urmări îndeaproape cum se va desfășura acest lucru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel