Germania. Un român s-a filmat în timp ce își ataca patronul cu sute de lovituri de pumni și picioare. „Avea intenția de a-l ucide“

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român este acuzat de agresiune și tentativă de omor împotriva patronului său. Acesta s-a năpustit asupra lui cu sute de lovituri de pumni și picioare și a filmat atacul sângeros.

Un bărbat, de origine română, și-ar fi maltratat patronul cu aproximativ 200 de pumni și lovituri de picior: Astăzi sunt așteptate pledoariile în procesul de la Tribunalul Regional din Mannheim (ora 9.00).

Potrivit unor surse din poliție, citate de presa germană, însuși acuzatul ar fi filmat atacul aproape fatal. Bărbatul de 34 de ani trebuie să fie judecat pentru tentativă de omor asupra victimei de 43 de ani.

Acuzatul s-ar fi certat cu proprietarul la începutul lunii iunie 2021 într-o cafenea din Mannheim care fusese deja închisă, probabil din cauza unei cereri de bani. În acest proces, el l-ar fi doborât pe bărbat cu o lovitură de picior în cap. Potrivit actului de acuzare, acesta a continuat apoi să abuzeze de bărbatul fără apărare întins pe podea cu „intenția condiționată de a ucide“.

Fratele, care a fost chemat de către inculpat, a sunat la medicul de urgență. Bărbatul grav rănit a putut fi salvat printr-o intervenție medicală de urgență. Românul, care fugise din Germania, fusese arestat în Elveția la mijlocul lunii iunie 2021.

 

Românii care nu se vaccinează și-ar putea pierde dreptul de a munci în Germania

 

În altă ordine de idei, muncitorii români, care lucrează deja în Germania, și-ar putea pierde joburile în următoarea perioadă, dacă nu se vaccinează. Pe de altă parte, cu un deficit uriaș pe piața forței de muncă, Germania vrea să angajeze în acest an 400.000 de muncitori calificați din străinătate. Guvernul cancelarului Olaf Scholz a decis și creșterea salariului minim la 12 euro pe oră pentru a face mai atractive locurile de muncă.

Germania a avut deja probleme anii trecuți cu muncitorii români care urmau să culeagă sparanghel, de pildă. Au fost prea puțini, apoi au fost acuzați că au reaprins focarele COVID. E de notorietate și situația românilor care lucrează în abatoare. Și ei au fost acuzați la un moment dat că nu respectă suficient normele anti-COVID.

Berlinul a impus vaccinarea anti-COVID pentru mai multe categorii profesionale, precum medici și polițiști, iar acum,  o lege privind imunizarea generală e în discuția Parlamentului german, relatează Digi24

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel