Germania: Un român a pus la cale o înșelătorie de proporții. Voia să facă zeci de mii de euro la fiecare "lovitură"

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român de 28 de ani a pus la cale o înșelătorie prin care încerca să câștige zeci de mii de euro la fiecare "lovitură". Planul său a fost dat peste cap de un angajat bancar care a observat o tranzacție suspectă, relatează publicația germană tag24.de. 

Un angajat bancar atent din Meißen a observat că o bunică (84 de ani) dorea să retragă 25.000 de euro din contul bancar și a informat poliția imediat. În urma anchetei începute, oamenii legii au descoperit că bătrâna a fost păcălită de un român care se dădea drept polițist.

Acesta a apelat-o telefonic și i-a spus că economiile nu sunt sigure în acest moment la bănci și ar face bine să-i predea oamenilor legii. Femeia a fost convinsă să facă astfel și a solicitat retragerea a 25 000 euro. 

Oficialii adevărați au vorbit însă cu bătrânii, după ce au fost sesizați de angajatul băncii și într-adevăr: cu o zi înainte, un presupus ofițer de poliție o sunase ore întregi. 

Oamenii legii l-au identificat rapid pe Marian R. un român din Berlin cu datorii la jocuri de noroc.

Polițiștii i-au pregătit un flagrant și nu mare le-a fost surpriza să vadă că Marian venise și cu tatăl său vitreg pe post de șofer ca să încaseze banii de la victime. Aceștia au convenit inclusiv un cod pentru predarea banilor. 

Un anchetator a spus judecătorului că astfel de înșelătorii nu sunt reclamate și trec adesea neobservate având uneori consecințe crude pentru victime.

"Mulți sunt rușinați să dezvăluie ce li s-a întâmplat. De aceea, multe astfel de înșelătorii nu sunt raportate", a spus comisarul. "Victimele se retrag complet, se tem. Acest lucru merge până la sinucidere," a povestit omul legii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel