Germania. Un ROMÂN a creat HAOS în gara din Dortmund: A lăsat o VALIZĂ SUSPECTĂ pe peron. Au intervenit geniștii, sute de oameni evacuați

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Duminică după-amiaza, circulația trenurilor în zona de est a Ruhrului a fost întreruptă. Motivul: gara principală din Dortmund a fost evacuată pentru că a fost găsită o valiză abandonată. Bagajul, care aparținea unui român, a fost arunct în aer.

O echipă de geniști a examinat bagajul și apoi l-a deschis cu un tun de apă cu ajutorul unui robot acționat de la o distanță sigură. Doar articolele de îmbrăcăminte au ieșit la iveală, spune poliția federală.

Valiza fusese găsită în jurul orei 12:45. Gara a fost apoi complet evcuată după aceea. Sute de persoane se aflau acolo, veniți în special de la Aeroportul Düsseldorf.

Căile ferate au redirecționat traficul pe distanțe lungi pe o suprafață mare. Trenurile locale și regionale au fost nevoite să se oprească timp de câteva ore. Gara din Dortmund este o axă importantă de trafic între zona Ruhr și nordul Germaniei, precum și Berlin. Operațiunile feroviare au fost reluate în jurul orei 17:00.

Un român a creat haos în gara din Dortmund, după ce a lăsat o valiză suspectă pe peron

 

Valiza conținea doar haine, potrivit unui purtător de cuvânt al Poliției Federale. Proprietarul  valizei a fost aflat: este un român care, neștiind limba, nu a putut înțelege apelurile oficialilor din gară, care nunțau valiza pierdută. După-amiaza, încă nu era clar de ce își pierduse din vedere valiza timp de ore întregi.

Interogatoriul românului s-a derulat cu ajutorul unui interpret. Ofițerii au verificat dacă valiza îi aparține cu adevărat bărbatului. „A fost capabil să descrie bagajul destul de precis”, spune purtătorul de cuvânt al presei Poliției Federale, Armin Roggon, citat de presa germană.

Bărbatul din România a declarat în timpul interogatoriului inițial că nu înțelegea anunțurile în germană și engleză. Roggon a explicat că încă nu este clar de ce presupusul proprietar al valizei nu s-a raportat poliției până în jurul orei 16:20, în momentul dezamorsării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel