Germania: Un deținut român l-a sechestrat pe psihologul închisorii, după ce i-a fost respinsă extrădarea

StiriDiaspora Team |
Data actualizării: | Data publicării:

Un deținut român din Lübeck a luat un ostatic după ce cererea de extrădare i-a fost respinsă.

Potrivit publicației germane fehrman24.de, zilele acestea are loc la tribunalul din Lübeck un proces împotriva unui pușcăriaș român de 37 de ani care cere să fie extrădat după ce a fost condamnat în septembrie 2015 de către instanța regională din Flensburg la o pedeapsă lungă cu închisoarea, printre altele, pentru o infracțiune sexuală gravă. În aprilie 2018, el a fost mutat într-un grup rezidențial din stația de terapie socială din Lübeck.

„În Schleswig, unde a fost adăpostit anterior din cauza dependenței sale, a fost considerat un psihopat, dar la noi a trecut inobservabil mult timp și a fost aproape prea adaptabil.", a spus un alt psiholog angajat al centrului corecțional. Deși, în ultimele luni dinaintea comiterii faptei, românul devenise din ce în ce mai zgomotos și șovăielnic, mai mărturisește acesta.

 

Ostatica s-a salvat după ce s-a prefăcut că este însărcinată

 

În luna iunie a anului trecut, bărbatul a sechestrat timp de aproximativ cinci ore pe unul dintre psihologii centrului corecțional. Văzând ușa biroului deschisă, românul a intrat și i-a spus femeii „Aceasta este o situație de luare de ostatic.", apoi a baricadat ușa cu mobila din cabinet și a amenințat-o cu un cuțit de bucătărie. Speriată de moarte, tânăra de 33 de ani s-a prefăcut că este însărcinată, după ce și-a amintit că l-a auzit pe bărbat vorbind cândva cu un alt coleg de-al ei, despre o fostă iubită care avortase un copil de-al lui, lucru care l-a marcat profund. După aproximativ cinci ore, a intervenit poliția care a salvat-o pe femeie.

Potrivit rechizitoriului, bărbatul a vut să-și forțeze extrădarea în România. „Am simțit că sunt tratat pe nedrept în unitatea corecțională din Lübeck și doresc să fiu deportat în țara de origine România. De aceea am luat-o ostatic pe psihologă. Am crezut că am plătit destul de mult pentru acțiunile mele, așa că am vrut să ies de acolo. Am fost frustrat pentru că cererea mea de deportare a fost respinsă. Mi s-a părut că prizonierii germani au fost tratați mai bine decât mine", este mărturisirea românului cu care a început luni procesul de la Lübeck.

Procesul împotriva bărbatului continuă, următorul termen a fost fixat pentru data de 18 martie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel