Germania. Haos în Berlin, după ce activiştii pentru climă au blocat traficul din mai multe puncte

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

ctiviştii pentru climă din grupul german 'Letzte Generation' ('Ultima Generaţie') au blocat joi traficul în 14 puncte din Berlin, vizând, printre alte locaţii, gara centrală şi autostrăzile principale ale oraşului, informează DPA, titrează Agerpres.

O purtătoare de cuvânt a poliţiei a precizat că au fost desfăşurate forţe de ordine care încearcă să elimine blocajele rutiere.

'Letzte Generation' a declarat că a vizat în mod deliberat traficul generat de berlinezii care părăsesc oraşul de Joia Înălţării, o sărbătoare naţională în Germania.

Grupul a blocat în mod repetat traficul în Berlin şi în alte oraşe în cadrul campaniei sale de a face presiuni în vederea adoptării unor măsuri mai ferme de combatere a încălzirii globale, potrivit Agerpres.

Traficul din mai multe puncte din Berlin, blocat de activiştii pentru climă

 

Activiștii pentru climă și-au continuat protestele în această zi de sărbătoare. De Ziua Înălțării, ei au blocat intersecții în traficul rutier din Berlin. Încă mai există obstrucții pe autostrada orașului. Potrivit poliției, au fost afectate 16 locuri din oraș. Între timp, majoritatea blocajelor au fost dizolvate de poliție, de exemplu la gara principală sau pe Bundesallee. Potrivit poliției, un total de 273 de forțe de intervenție se află pe străzile Berlinului, potrivit berliner-zeitung.de

Cu toate acestea, în special tronsoanele de autostradă nu au fost încă evacuate complet. Există două blocaje în curs de desfășurare pe autostrada urbană A100. Șoferii care doresc să facă o călătorie în zilele de sărbătoare trebuie să se aștepte în continuare la blocaje și restricții de trafic.

Activiștii se lipesc din nou de mașini

 


Poliția a declarat pentru Berliner Zeitung că forțele de intervenție au fost nevoite să intervină în mai multe puncte cu unitatea tehnică, deoarece au existat "acțiuni puternice de lipire". Poliția nu a putut preciza în acest moment cum anume a reușit până acum Unitatea Tehnică să îi desprindă pe activiști de pe stradă.

Pe Hohenzollerndamm, potrivit poliției, un activist s-a lipit de asemenea de o mașină cu ajutorul unei țevi de cupru. Unitatea tehnică nu a reușit să-l detașeze, astfel că a fost nevoie de intervenția pompierilor profesioniști. Măsurile de îndepărtare sunt încă în curs de desfășurare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel