Germania. Sute de români infectați în Magdeburg: Carantină generală. Polițiști înjurați și atacați cu mere

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
carantina-romani-magdeburg
carantina-romani-magdeburg

În două districte din Magdeburg, un număr de aproape 800 de persoane sunt în carantină. Cei mai mulți sunt români. În Week-end au avut loc ciocniri violente între cei obligați să stea în carantină și forțele de ordine care trebuie să asigure respectarea regulilor.

Carantină generalizată în câteva zone din orașul german Magdeburg, pentru stoparea răspândirii coronavirusului. În mai multe imobile din districtele Neue Neustadt și Salbke, oamenii trebuie să stea acasă pentru următoarele 14 zile. În total, aproape 800 de persoane au fost puse în carantină.

Acest lucru a fost confirmat duminică de primarul Lutz Trümper, care anunțase vineri că va închide chiar străzi întregi, dacă va fi necesar. Trümper a justificat acest lucru prin faptul că nu au fost respectate reglementările de carantină. Potrivit primarului, 80 de cazuri de infectare cu noul Coronavirus au fost deja confirmate doar în familiile românești, doar în Neue Neustadt.

Există „semnale din partea comunității române” că oamenii ar urma să îndeplinească cerințele stricte. Edilul  a contactat și Consiliul Central al Germaniei Sinti și al romilor în urmă cu câteva zile și i-a cerut directorului său general, Romani Rose, să medieze comunicare între comunitatea română și administrație. Ambasada României a fost de asemenea anunțată, informează Volksstimme.de.

Măsuri de protecție anunțate în limba română, prin difuzoare

 

Sîmbătă seară, lucrurile au escaladat la Neue Neustadt, când polițiștii au fost înjurați de la balcoane și au aruncat cu mere în direcția lor. Duminică după-amiază Trumper a inițiat  conversație cu rezidenții din Neue Neustadt. Persoanele care sunt în carantină, dar nu sunt infectate, s-au preocupat că își vor pierde locurile de muncă dacă nu merg la serviciu.

Mașinile forțelor de ordine, echipate cu difuzoare, au mers prin Neue Neustadt și Salbke anunțând dispozițiile de carantină în limba română. Biroul de reglementare și poliția verifică respectarea normelor de carantină începând de astăzi. Poliția va fi prezentă non-stop pe străzi, a spus Lutz Trümper.

În Göttingen, numeroși rezidenți au atacat polițiștii și au încercat să spargă un cordon de ordine, a declarat ieri, la o conferință de presă, Uwe Lührig, șeful poliției din Göttingen. Opt ofițeri au fost răniți, dintre care trei sunt în prezent spitalizați. Complexul de clădiri, care găzduiește oficial în jur de 700 de persoane, a fost pus în carantină joi timp de șapte zile.

300 de polițiști păzesc zona carantinată

 

Până vineri, au fost depistate  aproximativ 120 de infecții cu coronavirus. Forțele au fost atacate cu sticle, pietre, leviere, scânduri de lemn și pirotehnică, a declarat Lührig. Au fost împiedicate încercările rezidenților de a traversa un gard construit pentru a delimita spațiul de carantină, potrivit Rainer Nolte, șeful operațiunilor.

Aproape 300 de ofițeri au fost dislocați să supravegheze zona. 

Potrivit detelor oficiale de pe site-ul orașului Magdeburg, un număr de 1703 de persoane cu cetățenie română trăiesc în Magdeburg (la 31 decembrie 2019). În 2019, 677 de persoane locuiau în Neue Neustadt.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel