Germania. Sute de femei au murit ca urmare a violenţei de gen. "În fiecare zi, o femeie este victimă a unei tentative de omucidere"

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Germania a înregistrat în 2020, 139 de decese ale unor femei, victime ale partenerilor sau foştilor parteneri.

În Germania au fost ucise anul trecut 139 de femei, victime ale partenerilor sau foştilor parteneri, potrivit datelor Oficiului federal de cercetări penale (BKA), prezentate astăzi, 23 noiembrie, de ministrul german al familiei, Christine Lambrecht, relatează agenţia EFE, preluată de Agerpres. ''În timpul acestei ore de conferinţă de presă, circa 13 femei vor fi victime ale unui act de violenţă în Germania. De asemenea, se estimează că, în fiecare zi, o femeie este victimă a unei tentative de omucidere şi, la fiecare trei zile, o femeie moare în urma unui act de violenţă încadrat ca feminicid'', a declarat ministrul german al familiei, Christine Lambrecht.

De asemenea, statistica prezentată mai relevă, printre altele, că anul trecut, în 2020, în Germania 148.031 de persoane au fost victime ale unor infracţiuni diverse comise de, sau la care au contribuit parteneri sau foşti parteneri ale acestora.

 

Numărul agresiunilor asupra femeilor, nu a înregistrat o creștere semnificativă în perioada de lockdown

 

Printre infracțiunile comise asupra femeilor din Germania se numără acte de crimă, leziuni fizice, ameninţări, hărţuire, violenţă şi privare de libertate, cu 4,4% mai multe faţă de anul anterior. De asemenea, circa 80,5% dintre victimele acestor infracţiuni sunt femei, în timp ce în 79,1% din cazuri agresorii sunt bărbaţi.

Cu toate acestea, potrivit ministrului german al familiei, în urma închiderii în case în perioada de lockdown instituită pentru a combate pandemia COVID-19, nu s-a observat o creştere semnificativă a violenţei de gen împotriva femeilor, cel puţin nu în statistici.

Astfel, în perioada în care a fost în desfășurare lockdown-ul în această țară, numărul cazurilor de acest fel a crescut cu 2,9% şi, respectiv, 3,7% comparativ cu aceleaşi perioade din anul anterior, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel