Germania. Studiu: "Cetăţenii susţin restricţiile antipandemie, dar mulţi dintre ei le-ar încălca"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Aproape jumătate dintre germani ar fi dispuşi să încalce restricţiile impuse din cauza pandemiei, cu toate că vasta majoritate a populaţiei din Germania susţine aceste restricţii, relevă un studiu făcut public marţi, citat de dpa.

Circa 42% dintre participanţii la un sondaj realizat pentru Universitat der Bundeswehr (Universitatea militară) din Munchen au afirmat că, în anumite circumstanţe, ar încălca regulile impuse, între care se numără în momentul de faţă restricţionarea contactelor şi închiderea barurilor şi restaurantelor.

În acelaşi timp, peste trei sferturi dintre respondenţi au spus că sunt în favoarea restricţiilor.

"Un număr disproporţionat de mare de oameni consideră în mod greşit că dispun de o capacitate peste medie de evaluare a situaţiei..., şi de aceea aprobă restricţiile pentru alţii, dar ei înşişi le ignoră", a comentat Philipp Rauschnabel, profesor la universitatea amintită.

Cancelarul Angela Merkel i-a îndemnat pe premierii celor 16 landuri să se decidă înainte de Crăciun asupra unor noi restricţii pentru a determina o scădere a ratei ridicate de infectare cu noul coronavirus. Între măsurile noi avute în vedere se numără limitarea comerţului după Crăciun şi restrângere învăţământului cu prezenţă fizică.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel