Germania se pregătește de alegeri. Cine îi va locul Angelei Merkel

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Germania se pregătește de alegeri parlamentare
Germania se pregătește de alegeri parlamentare

Germania se pregătește de alegeri parlamentare. Duminică, 26 septembrie, este ultima zi în care Angela Merkel își va exercita atribuțiile de cancelar al acestui stat.

Germanii au de luat decizii importante în acest weekend.  Vor avea loc alegeri parlamentare federale, ocazie cu care se va alege noul cancelar. Ultimul sondaj arată că social-democrații sunt în topul preferințelor germanilor  și au șanse să obțină cele mai multe voturi, notează digi24.ro. Partidul Social Democrat îl are candidat pentru cancelar pe  Olaf Scholz. În prezent, este vicecancelar și ministru de finanțe în guvernul de mare coaliție al Angelei Merkel. El este cotat cu toate șansele, se aflî în continuare în preferințele alegătorilor bavarezi. A înregistrat  o mică scădere, de un punct procentual. SPD are în sondaje, în acest moment, 25%, relatează sursa citată.  

 

Germania se pregătește de alegeri. Cine o va înlocui pe Angela Merkel

 

Conservatorii sunt în continuă scădere, cel puțin în ultimele sondaje care apar în presa internațională.Partidul condus de Merkel a ajuns la 22% clasamentul preferințelor politice. Și partidul Verzilor se află în declin, însă, nu exclude o alianță cu conservatorii, menționează digi24.

Angela Merkel se va pensiona după aceste alegeri. Este una dintre cele mai longevive prezențe politice din Europa. Ocupă funcția de cancelar al Germaniei din 2005. Cu ocazia pensionării, o fabrică de jucării s-a gândit să producă un ursuleț care să-i poarte numele.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel