Germania. Șase români, arestați după ce au dat o spargere la o bijuterie: Au reușit să piardă un seif cu aur și argint pe drum

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Șase bărbați arestați provizoriu după un jaf în magazinul unui bijutier din Leichlingen, landul Renania de Nord-Westfalia, Germania.

Marți dimineața devreme, în jurul orei 03:25, martorii au anunțat poliția după ce au fost treziți din somn de zgomote puternice.

Se pare că zgomotele proveneau de la o spargere în curs de desfășurare la un atelier de orfevrărie de pe Hochstraße. Până la sosirea poliției, autorii fugiseră deja cu două mașini în direcția Unterschmitte, au pătruns cu forța în sediul orfevrăriei într-un mod încă necunoscut și au căutat prada în dulapuri și sertare.

De asemenea, au furat un seif care conținea lanțuri de aur și argint. Conform primelor constatări, autorii au transportat seiful în mașina cu care au fugit, probabil cu ajutorul unui stivuitor lăsat la locul faptei. De asemenea, au fost furate câteva bijuterii de lux.

Se pare că seiful furat a fost pierdut în timpul evadării infractorilor și a fost găsit de polițiștii care îl căutau pe carosabilul de pe strada Unterschmitte.

Germania. Șase români, arestați după ce au dat o spargere la o bijuterie

 

La limita orașului Langenfeld, poliția a reușit să oprească un autoturism Porsche care semăna cu unul dintre vehiculele descrise de martori.

În mașină se aflau șase bărbați cu vârste cuprinse între 20 și 39 de ani. Întrucât au existat mai multe dovezi că Porsche-ul era într-adevăr unul dintre vehiculele de fugă, bărbații au fost arestați preventiv. Toți bărbații arestați au cetățenie română, iar poliția penală investighează dacă au sau nu reședință permanentă în Germania.

Porsche-ul, seiful și camionul de ridicare lăsate în urmă au fost confiscate. Poliția judiciară a demarat în aceeași seară cercetări pentru furt în grup. Serviciul Central de Identificare a preluat securizarea probelor.

Au reușit să piardă un seif cu aur și argint pe drum

 

Cel de-al doilea vehicul de fugă ar fi putut fi un autoturism Ford break de culoare deschisă.

Oricine a observat ceva suspect în noaptea crimei sau care are informații despre cel de-al doilea vehicul este rugat să sune la poliție la 02202 205-0, se arată ntr-un comunicat de presă al poliției germane.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel