Germania. Român, căutat internațional, depistat pe autostrada A 52. Bărbatul avea droguri, ascunse în lenjeria intimă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un român, căutat cu un mandat internațional de arestare, a fost depsitat de poliția federală, duminică, pe A52.  

Duminică dimineața, serviciile de urgență ale poliției federale au prins un tânăr român, de 23 de ani, care era căutat în baza unui mandat internațional de arestare.

Ofițerii l-au depistat pe suspectul român, în timpul unui control pe A52, la intersecția Elmpt ( districtul Viersen ), chiar lângă granița olandeză.

La verificarea datelor românului, oamenii legii au stabilit că acesta fusese dat în căutare de autorități din România, pentru mai multe infracțiuni patrimoniale.

„În timpul percheziției, în chiloții bărbatului au fost găsite și 23 de grame de marijuana. Drogurile au fost confiscate”, a relatat  un purtător de cuvânt al poliției federale, citat de 24rhein.de.

Acesta a fost arestat și dus la secția de poliție federală din Kempen. Procuratura din Dusseldorf a emis apoi un ordin de reținere. Luni dimineață, românul a fost dus în fața magistratului în scopul deschiderii mandatului de arestare.

Un alt român, care era căutat în toată Europa de autoritățile din Italia, a fost prins în Spania.

Român, căutat în toată Europa de autoritățile din Italia, prins în Spania. Bărbatul este responsabil pentru zeci de jafuri

 

Polițiștii spanioli și italieni au depistat și arestat un român, pe numele său fiind emis un mandat de arestare internațională. Operațiunea s-a desfășurat sub coordonarea Procuraturii din Udine. 

Un român în vârstă de 43 de ani a fost arestat în Spania, fiind căutat în toată Europa. Pe data de 13 decembrie 2021, cetățeanul român D.C.L., în vârstă de 43 de ani, a fost arestat în Almeria, Spania, după ce oamenii legii au stabilit că bărbatul este destinatarul unui mandat european de arestare, emis de Parchetul din Udine, ca urmare a ordinului de reținere emis la 31 mai 2019.

Cetățeanul român trebuie să execute o pedeapsă de 2 ani, 8 luni și 18 zile de închisoare, pronunțată în urma unei condamnări de către Tribunalul din Udine, pentru spălare de bani și primire de bunuri furate.

Bărbatul, împreună cu un compatriot, a fost fost oprit, în septembrie 2007, la Tarvisio, în timp ce conducea o furgonetă la ieșirea din Italia, îndreptându-se spre țara sa de origine. În vehicul a fost găsită o motocicletă care fusese furată cu câteva zile înainte din Forli.

 

Român, căutat în toată Europa de autoritățile din Italia, prins în Spania. Bărbatul este responsabil pentru zeci de jafuri 

 

Pentru a se sustrage de la control, cei doi străini au prezentat documente care atestau dreptul de proprietate asupra autovehiculului, dar care s-au dovedit a fi false. După o scurtă perioadă de arest preventiv, cetățeanul român, responsabil și de alte jafuri comise în Italia, a dispărut, transmite Poliția din Italia, pe pagina sa de internet questure.poliziadistato.it.

După pronunțarea sentinței, investigațiile amănunțite efectuate de  polițiștii din Udine, cu sprijinul Direcției Centrale a Poliției Criminale, Serviciul de Cooperare Polițienească Internațională, au constatat că românul fusese depistat, ultimii ani, în mai multe țări europene.

Prin urmare, anchetatorii au reușit să-l localizeze pe român în Spania, unde, pe 13 decembrie 2021, a fost arestat în Almeria de către poliția spaniolă, ca urmare a dispoziției Parchetului din Udine. La 18 ianuarie, a fost extrădat în Italia și trimis la închisoarea din Perugia. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel