Germania: Poliția nu mai are voie să facă fotografii la manifestații

Narcis Popa |
Data publicării:

Poliţiştii nu trebuie să facă fotografii în cursul manifestaţiilor politice pentru a folosi imaginile în scop de relaţii publice, a stabilit marţi un tribunal german, informează dpa.

Decizia tribunalului vine după ce doi participanţi la o manifestaţie a stângii, la Essen (vest), au reclamat faptul că au apărut în fotografii făcute de poliţişti în cursul demonstraţiei şi postate pe Twitter şi Facebook, cu toate că apăreau într-un grup mai mare de oameni.

Faptul în sine că poliţia i-a fotografiat făţiş pe demonstranţi a fost o acţiune ilegală, a subliniat instanţa. Potrivit judecătorilor germani, nu trebuie să se creeze impresia că astfel de mitinguri se află sub supravegherea statului. Astfel de gesturi i-ar putea intimida pe participanţi şi i-ar putea împiedica să-şi exercite dreptul fundamental la libertatea de întrunire, a susţinut tribunalul în decizia care nu este deocamdată definitivă.

Poliţia a argumentat la rândul său că prin preluarea de fotografii nu a făcut decât să dea curs directivelor de a manifesta transparenţă şi de a informa publicul cu privire la activităţile sale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel