Germania: Poliția nu mai are voie să facă fotografii la manifestații

Narcis Popa / 23 oct 2018, 16:00 Salveaza PDF Comentarii

Poliţiştii nu trebuie să facă fotografii în cursul manifestaţiilor politice pentru a folosi imaginile în scop de relaţii publice, a stabilit marţi un tribunal german, informează dpa.

Decizia tribunalului vine după ce doi participanţi la o manifestaţie a stângii, la Essen (vest), au reclamat faptul că au apărut în fotografii făcute de poliţişti în cursul demonstraţiei şi postate pe Twitter şi Facebook, cu toate că apăreau într-un grup mai mare de oameni.

Faptul în sine că poliţia i-a fotografiat făţiş pe demonstranţi a fost o acţiune ilegală, a subliniat instanţa. Potrivit judecătorilor germani, nu trebuie să se creeze impresia că astfel de mitinguri se află sub supravegherea statului. Astfel de gesturi i-ar putea intimida pe participanţi şi i-ar putea împiedica să-şi exercite dreptul fundamental la libertatea de întrunire, a susţinut tribunalul în decizia care nu este deocamdată definitivă.

Poliţia a argumentat la rândul său că prin preluarea de fotografii nu a făcut decât să dea curs directivelor de a manifesta transparenţă şi de a informa publicul cu privire la activităţile sale.

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

1 apr 2020, 19:42 in Știri
Horoscop, joi, 2 aprilie 2020

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

diaspora.n-nxt.25