Germania. Peste 50 de români în „clanul dezastrului“: Aproape 200 de furturi din imobile afectate de inundații

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În urma dezastrului provocat de inundațiile din Renania de Nord-Westfalia, alte lovituri i-au așteptat pe oamenii și-așa năpăstuiți de soartă, care s-au trezit că din casele și apartamentele afectate de inundații lipsesc numeroase bunuri, potrivit poliției. Aproximativ 200 de lovituri s-au înregistrat și 145 de suspecți au fost identificați. O treime dintre aceștia sunt de naționalitate română.

Poliția nu vorbește în mod explicit despre jafuri, deoarece acest termen este folosit doar în legătură cu cazurile deosebit de grave de încălcare a ordinii publice.

În total, în Renania de Nord-Westfalia au fost comise 193 de infracțiuni, dintre care 27 au fost tentative de furt. Acesta este rezultatul unui raport al Ministerului de Interne din Renania de Nord-Westfalia către Comisia de Interne a Parlamentului de Stat.

Cele mai afectate au fost Hagen, cu 32, Euskirchen și Erftstadt, cu câte 31 de cazuri fiecare, urmate de Stolberg (22). În Bad Münstereifel, care a fost deosebit de grav afectat de inundații, s-au înregistrat 17 infracțiuni, la fel ca în Eschweiler.

Autoritățile polițienești au reușit să identifice un total de 145 de suspecți, dintre care 23 de femei. 52 dintre suspecți au cetățenie română, 27 sunt germani, iar 12 sunt de origine turcă, restul fiind încă necunoscuți, potrivit ksta.de.

Pagubele se ridică la aproximativ 227.000 de euro. Cu toate acestea, potrivit Ministerului de Interne, aceasta este doar o estimare preliminară, deoarece înregistrarea pagubelor nu a fost încă finalizată din cauza investigațiilor în curs.

[citeste si] 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel