Germania: Patron, acuzat că și-a pus toți cei 400 de muncitori ROMÂNI să-i voteze soția

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Karl Baumann, un fermier care cultivă sparanghel într-o localitate bavareză, este acuzat de fraudă electorală după ce și-a înregistrat toți cei 400 de angajați români astfel încât aceștia să aibă drept de vot, ajutându-și astfel soția să ajungă consilier local.

Un fermier de sparanghel din Bavaria este cercetat pentru că ar fi furnizat ilegal celor 400 de lucrători români ai săi, care se oupau de strânul recoltei, buletine de vot prin corespondență, astfel încât să-și poată ajuta prietenul și colegul de prtid să ajungă primar, iar soția sa să ajungă consilier municipal.

Karl Baumann locuiește în Geiselhöring, o localitate din landaul bavarez, de 7000 de suflete, unde are și afacerea agricolă. Potrvit rechizitorului, citat de Bild.de, acesta le-a făcut celor 400 de angajați români ai săi cărți de identitate provizorii cu adresa în aceeași localitate, astfel încât acștia să aibă permisiunea de a fi înregistrați ca electori și să poată vota la alegerile locale din 2014, prin corespondență, indicându-le clar cu ce patid să voteze.

400 de români, locatari la 5 adrese

 

Astfel candidatul CSU a fost ales în mod surprinzător primar datorită succesului său în rândul alegătorilor români, care au votat prin corespondență. Contracandidatul său a devenit suspicios, astfel că a contestat alegerile și a făcut o plângere  penală în acest sens. Procurorii germani anticorupție au analizat solicitarea și au descoperit sistemul perfectat de aceștia și cum cei 400 de alegători români „îngrămădiți“ la 5 adrese.

Alegerile primarului și ale consiliului municipal au fost invalidate și repetate în 2015, însă și de această dată a câștigat tot amicul de partid al afaceristului. Acesta neagă ân continuare falsificarea alegerilor. El este așteptat în fața procurorilor zilele următoare, după ce procesul său a fost amânat deja de 4 ori.

Soția lui Karl Baumann, Rosemarie (55 de ani) a spus: „Influența noastră este limitată la aceeași publicitate electorală pe care au condus-o și toți ceilalți candidați”. Cuplul Baumann a părăsit de atunci partidul CSU.  „Acest proces este unul strict politic”, a afirmat avocatul lui Baumann, citat de publicația Bild.de.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel