Germania. Muncitori români şi moldoveni, exploataţi, ani la rând, de un clan de turci. Grupare criminală, destructurată

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
politist_german_retea_destructurata
politist_german_retea_destructurata

Agenția de investigații vamale și fiscale din Düsseldorf  şi anchetatorii de la Oficiul Poliției Criminale de Stat din Renania de Nord-Westfalia au declanșat o operațiune comună împotriva unui grup criminal din Düren.

 

Ancheta a început la solicitarea parchetului din Aachen, anunță un comunicat de presă comun al Parchetului Public din Aachen și al Biroului de Poliție Penală de Stat din Renania de Nord-Westfalia. Marţi, 16 iunie, au fost percheziționate 48 de locuințe și localuri la Düren, Köln, Datteln, Bergisch Gladbach, Bergheim, Aachen și în Hessen. De asemenea, cinci bărbați, împotriva cărora fuseseră emise anterior mandate de arestare, au fost arestaţi.

Ancheta vizează 32 de persoane cu vârste cuprinse între 30 și 47 de ani. Principalul suspect, de 47 de ani, este acuzat de evaziune fiscală, plăți frauduloase de securitate socială, reținere la sursă și delapidare a salariilor, trafic de persoane și muncă forțată, transmite presseportal.de.

 

Venituri de milioane de euro în ultimii șase ani

 

Investigațiile au vizat mai multe firme de demolare conduse de bărbatul de 47 de ani, care erau înscrise în mod regular în registrul comerțului pe numele unor terți. Cu aceste companii, suspectul și complicii săi au generat venituri de milioane de euro în ultimii șase ani. Muncitorii recrutați exclusiv din Europa de Est, în special din România și Moldova, erau plătiţi cu mai puţin de cinci euro pe oră. În plus, marea majoritate a lucrătorilor nu a fost înregistrată la agenția de securitate socială sau la autoritățile fiscale.

Autoritățile fiscale au pierdut astfel contribuții la asigurările sociale și impozite pe salarii de aproape jumătate de milion de euro. Șeful grupării a investit încasările din infracțiuni în achiziționarea de bunuri imobiliare din nordul Dürenului. Acolo locuiau muncitorii străini, care plăteau o chirie mare, ceea ce a oferit grupării încă o sursă profitabilă de venit. În cadrul investigațiilor, a fost confirmată şi suspiciunea comerţului de droguri cu centrul în zona orașului Düren.

 

Patru proprietăți și trei vehicule, confiscate

 

În percheziții, pe lângă forțele de poliție locală, Düren, au fost implicați şi forțele speciale, câinii de serviciu și peste o sută de alți ofițeri. În urma anchetei, au fost confiscate patru proprietăți cu o valoare totală de aproximativ 480.000 EUR și trei vehicule. Gruparea era structurată în jurul unei familii de turci. Patru dintre cei arestați aparțin acestei familii, care în trecut a mai intrat în atenţia oamenilor legii, prin participarea la crime și dispute în zona Düren. “Suspecții, care fac parte dintr-o familie mare turcă și susținătorii lor din Düren, sunt acuzați de fraudă și comerț cu droguri”, au precizat anchetatorii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel