Germania. Muncitor român ținut în pivniță, legat cu lanțuri de gât și de picioare, de fermierul care l-a angajat

Liviu Ludovic |
Data publicării:
Românul a fost legat cu lanțuri de fermierul german (Sursa foto: Freepik)
Românul a fost legat cu lanțuri de fermierul german (Sursa foto: Freepik)

Caz incredibil în Germania. Un român a fost ținut legat cu lanțuri de gât, de mâini și de picioare, în pivniță, chiar de fermierul german pentru care muncea. 

Un fermier din Sauerland, Germania, care a angajat un român pentru a-l ajuta, este acum judecat la tribunalul regional Hagen. Acuzațiile exacte par aproape incredibile, chiar dacă inculpatul și le-a recunoscut deja la începutul procesului.

Potrivit publicației regionale Westfalen Post, citată de Libertatea, totul s-a petrecut în primăvara anului 2019, într-o fermă de vaci pentru carne din Plettenberg. Fermierul a ținut prizonier un muncitor român în vârstă de 36 de ani, tratându-l ca pe un sclav într-o pivniță. Victima a fost legată cu un lanț în jurul brațelor, picioarelor și gâtului.

Fermierul, în vârstă de 39 de ani, l-a amenințat cu o armă și i-a spus: "Nu-ți voi face nimic dacă muncești pentru mine gratuit o lună!".

Românul, vulnerabil și intimidat, a acceptat condițiile și a lucrat la fermă timp de patru săptămâni, ocupându-se de mulgerea vacilor, hrănirea lor și repararea gardurilor din pășune. La sfârșitul lunii, fermierul și-a reînnoit cererea, solicitând încă patru săptămâni de muncă gratuită, amenințându-l cu un pistol. Speriat, românul a cedat. Abia după 14 zile a reușit să scape, fugind pe o potecă forestieră.

Românul și-a adus familia din țară

 

Fermierul, care locuiește în Finnentrop, și ajutorul său fermier s-au întâlnit prin intermediul unui anunț pe un portal de specialitate care specifica: "Român, nu vorbește germană, caută un loc de muncă". Au convenit să declare un salariu lunar de 1.000 de euro, dintre care 500 de euro să fie plătiți direct, fără a avea acte.

Inițial, colaborarea a fost pozitivă, fermierul remarcând: "I-am dat bani chiar și pentru permisul de conducere" și achiziționându-i un Audi vechi.

Cu toate acestea, situația s-a înrăutățit atunci când soția ajutorului a sosit din România cu un copil mic, iar fermierul a fost nevoit să susțină financiar tot mai mult familia, inclusiv cumpărând un apartament special pentru aceștia și plătind doar jumătate din chirie. În cele din urmă, familia românească a dispărut brusc, neachitând ultimele datorii.

După două săptămâni, ajutorul fermierului s-a întors, iar fermierul, simțindu-se exploatat financiar, a reacționat violent, ducându-l pe român în pivniță și legându-l cu un lanț la gât, forțându-l să muncească pentru el în următoarele două luni. Fermierul pretinde că l-a amenințat și cu o armă descărcată, cu scopul de a-l speria.

Românul a sosit din România pentru a participa la proces, dar încă se teme pentru viața sa și trebuie asistat de un psiholog în camera de protecție a martorilor a instanței regionale, înainte de depoziția sa, mai scrie sursa citată. Acesta tremură de frică, în timp ce descrie instanței cum inculpatul a continuat să-l amenințe și după ce a fugit în România, că o să-l împuște și îl va îngropa în groapa de gunoi de grajd.

 

-------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel