Germania. Ministrul Sănătății: „Epidemia de coronavirus s-a transformat în pandemie”⁣

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Guvernul german a estimat astăzi că omenirea se confruntă deja cu o „pandemie”⁣ provocată de noul coronavirus, şi afirmă că ia situaţia „⁣foarte în serios”⁣, în timp ce numărul cazurilor de îmbolnăvire continuă să crească.

„Epidemia de coronavirus în China s-a transformat în pandemie mondială”⁣, a declarat ministrul german al Sănătăţii, Jens Spahn, în faţa deputaţilor din Bundestag la Berlin.

El şi-a afirmat voinţa de „a încetini şi limita propagarea coronavirusului în Germania şi în regiunile afectate”.

 

„Următoarea zile şi săptămâni vor fi o provocare”

 

Ministrul Spahn a susţinut anularea unor evenimente publice la care participă mii de persoane, precum salonul internaţional de turism, care ar fi trebuit să se desfăşoare între 4 şi 8 martie la Berlin.

„Securitatea cetăţenilor noştri este mai importantă decât interesele economice”⁣, a subliniat el.

Pe de altă parte, odată cu creşterea numărului persoanelor spitalizate din cauza coronavirusului, ministrul german al Sănătăţii a evocat posibilitatea amânării unor intervenţii chirurgicale care nu sunt urgente, pentru a da prioritate internării persoanelor infectate cu coronavirusul COVID-19.

„Următoarea zile şi săptămâni vor fi o provocare”, a atenţionat el, avertizând totodată că încă nu s-a atins vârful epidemiei.

 

Bilanțul epidemiei din Germania

 

Conform ultimului bilanţ, 240 de cazuri de infectare cu coronavirusul COVID-19 au fost confirmate în Germania, în 15 din cele 16 landuri ale ţării.

Mai mult de jumătate din cazuri sunt în Renania de Nord-Westfalia, cel mai populat land german. Germania a interzis miercuri exportul de materiale medicale de protecţie (măşti, mănuşi, combinezoane etc.).

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel