Germania. Microbuz românesc, făcut praf în urma unui accident, chiar în fața polițiștilor

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român ce se afla la volanul unui microbuz, s-a izbit frontal cu mașina de un copac, după ce a părăsit șoseaua. Totul s-a petrecut chiar sub ochii unei patrule de poliție, care i-au acordat primul ajutor bărbatului și care au constata că acesta consumase băuturi alcoolice. Evenimentul s-a petrecut ieri dimineață, în apropiere de Hanovra, Saxonia Inferioară, Germania.

Într-un sens giratoriu, la ieșirea din Hannoversche Strasse, în Grossburgwedel, Germania, o patrulă de poliție a detectat, puțin după ora 2.00, marți, 3 ianuarie 2023, un VW Transporter T5 de culoare albă, înmatriculat în România, care a părăsit carosabilul și s-a izbit frontal de un copac.

Un român de 44 de ani a fost găsit în imediata vecinătate. Când a fost abordat, acesta din urmă a declarat că a avut loc un accident. "Întrucât persoana a prezentat semne clare de eșec din cauza alcoolului, a fost efectuată o testare de alcoolemie, care a dat un rezultat de 2,12 la mie", a informat un purtător de cuvânt al poliției.

Cheile microbuzului VW T5 au fost găsite în buzunarul pantalonilor românului, astfel că se conturează bănuiala rezonabilă că acesta a fost implicat în accident.

Germania. Microbuz românesc, făcut praf în urma unui accident, chiar în fața polițiștilor

 

Românul a primit o citație în calitate de suspect și a fost anunțată începerea urmăririi penale. S-a dispus prelevarea unei probe de sânge.

Un control suplimentar a arătat că VW T5 nu avea asigurare de răspundere civilă valabilă.

Pagubele materiale se ridică la aproximativ 5.000 de euro.

Din păcate nu este singurul accident de acest fel comis de un român, în Germania, doar în ultimele zile, și care să aibă la bază consumul excesiv de alcool. 

Un șofer român de TIR a provocat haos pe o șosea din Germania, după ce s-a urcat beat a volan și s-a răsturnat cu mastodontul. Prejudiciul estimat de autorități este de 80.000 de euro. 

Șofer român, haos pe o șosea din Germania: Pagube de 80.000 euro

 

Grav accident de circulație provocat de un român pe drumul federal B16, între intersecțiile Walderbach și Nassen din districtul Cham. Șoferul în vârstă de 49 de ani, care conducea un camion fără încărcătură, a fost rănit ușor, însă pagubele materiale sunt mari.

Potrivit poliției din Roding, citată de publicația locală wochenblatt.de, incidentul s-a petrecut luni, în jurul orei 14:15. Românul conducea camionul de 40 de tone în direcția Roding pe tronsonul cu trei benzi când, la un moment dat, a părăsit carosabilul la dreapta și a alunecat pe un terasament. Mastodontul s-a oprit pe pajiștea alăturată, unde în cele din urmă a căzut pe o parte.

Centrul de control integrat a declanșat nivelul de alertă THL 4 – "Accident de circulație cu camion – persoană încarcerată", motiv pentru care la fața locului s-au deplasat pompierii din Walderbach, Roding, Mitterdorf, Altenkreith, Reichenbach, Kirchenrohrbach și Bergham.

Șoferul camionului a rămas blocat în cabină, iar pompierii au fost nevoiți să taie parbrizul pentru a-l elibera pe român. Bărbatul a suferit răni ușoare, dar a refuzat transportul la spital.

După cum au mai informat polițiștii, șoferul român se afla sub influența alcoolului, motiv pentru care actele au fost puse sub sechestru la fața locului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel