Germania. Masca FFP2, OBLIGATORIE în Bavaria începând de luni. "Să scăpăm de zdrențele puse la nas și gură"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Autoritățile din Bavaria au decis ca, începând de luni, să fie oblicatorie masca tip FFP2 pentru toți cetățenii care circulă cu transportul în comun sau merg la supermarket. 

În contextul în care bilanțul victimelor provocate de pandemia de COVID-19 continuă să crească, autoritățile din Germania recurg la noi măsuri care să încetinească circulația virusului. Astfel, Guvernul Bavarez a introdus obligativitatea purtării măștii FFP2 în transportul public local și în unitățile de comerț cu amănuntul. S-a considerat că masca chirurgicală "normală" nu este suficientă pentru a împiedica infectarea cu noul coronavirus. 

Decizia a fost luată astăzi. Totodata, oficialii au reintrodus obligația de circula pe teritoriul landului federal doar cu un test COVID.

"Vrem să facem viața de zi cu zi mai sigură", a declarat premierul Markus Söder (CSU) după o ședință de cabinet. De aceea masca FFP2 este obligatorie. "Disponibilitatea acestora comerț este garantată”, a explicat Söder, potrivit publicației br.de.

În opinia noului ministru al sănătății din Bavaria, Klaus Holetschek (CSU), există suficiente măști FFP2 disponibile în landul federal. "Piața s-a dezvoltat incredibil”. În ceea ce privește costurile de achiziție, ministrul a spus că prețul va fi monitorizat, dar că toată lumea va "putea, de asemenea, să contribuie în acest domeniu”.

SPD solicită măști FFP pentru toată lumea

 

Deputatul SPD al parlamentului de stat, Ruth Waldmann, consideră că obligația purtării unei măști FFP2 este bună. "Cu toate acestea, măsura a fost introdusă relativ brusc, înainte să vă asigurați că există suficiente măști pentru toată lumea”, a spus Waldmann la BR24Live. Ea a cerut ca statul să "pună măștile FFP2 la dispoziția tuturor oamenilor", inclusiv în școli, după întoarcerea la predarea la clasă. "Trebuie să scăpăm de acele zdrențe de pânză peste gură și nas”.

"Am cerut deja acest lucru în octombrie", a declarat Matthias Fischbach, membru FDP, despre măsura care se va aplica de luni. 

În general, el consideră că o cerință de mască FFP2 este "alegerea corectă” pentru a îmbunătăți protecția împotriva infecției „în mod semnificativ, cu puține restricții privind libertatea”.

masca ffp2 obligatorie bavaria germania

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel