Germania, luată cu asalt de ucraineni: peste un milion de locuitori au trecut granițele

Bogdan Bolojan |
Data publicării:
Peste 97.000 de persoane au intrat sâmbătă în România, dintre care 9.553 de ucraineni
Peste 97.000 de persoane au intrat sâmbătă în România, dintre care 9.553 de ucraineni

Peste 1 milion de ucraineni au intrat în Germania de la începutul invaziei ruse în Ucraina (24 februarie), potrivit datelor prezentate vineri de Ministerul de Interne german, citat de DPA.

Un total de 1.002.763 de cetăţeni ucraineni au fost înregistraţi în Germania, a declarat ministrul de interne german Nancy Faeser pentru site-ul de ştiri T-Online.

''Am salvat vieţile multor femei şi copii din Ucraina. Am gestionat această sarcină gigantică bine până acum'' comparativ cu alte perioade când Germania s-a confruntat cu un mare aflux de refugiaţi, a adăugat Faeser.

''Cu cât războiul durează mai mult, cu atât este mai dificil de găzduit şi de avut grijă de atât de mulţi refugiaţi'', a atenţionat reprezentanta guvernului german.

Polonia găzduiește cei mai mulți refugiați ucraineni



Noile date publicate vineri de Eurostat arată că în luna august Polonia a preluat majoritatea ucrainenilor care fug de invazia rusă, cu 67.280 de persoane, pe poziţia a doua fiind situată Germania, cu 62.140 de ucraineni primiţi.

În aceeaşi lună, 9.715 de ucraineni au intrat în România, 6.410 în Franţa şi 6.165 în Spania.

În 12 dintre cele 22 de state membre pentru care Eurostat a avut informaţii de încredere, numărul celor care căutau să obţină protecţie temporară a fost în scădere în august, cel mai notabil în Bulgaria, unde s-au înregistrat cu 2.000 mai puţine sosiri decât în iulie.

Potrivit guvernului polonez, aproximativ 1,3 milioane de ucraineni trăiau în Polonia în luna septembrie, după ce premierul Mateusz Morawiecki evocase peste 2 milioane în luna iunie.

Această situaţie este cauzată de faptul că tot mai mulţi refugiaţi ucraineni revin în ţara lor, ce are o frontieră de 500 de kilometri cu Polonia, explica viceministrul de interne polonez Pawel Szefernaker în luna septembrie, relatează Agerpres. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel