Germania. Lăcaș de cult românesc, aproape finalizat

Alexandra Steoleaca |
Data publicării:

Lăcașul de cult românesc din München este aproape gata. A fost montată crucea principală pe turla bisericii din cadrul Aşezământului Bisericesc din Bavaria.

Ceremonia de sfințire a fost oficiată de Preasfinţitul Părinte Sofian Braşoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române a Germaniei, Austriei și Luxemburgului, alături de numeroşi credincioşi. 

De asemenea, au fost sfințite și toate crucile care urmează să fie ridicate pe lăcașul de cult. După slujbă, credincioșii au putut vizita șantierul lăcașului de cult și au văzut care este stadiul actual al lucrărilor. 

Piatra de temelia a lăcașului de cult a fost așezată în anul 2011 de Patriarhul României. 

„După dificultățile începutului construcția efectivă, începută în luna noiembrie 2017 se află astăzi foarte aproape de stadiul în care ea va putea sluji scopului ei: laudei aduse lui Dumnezeu prin slujbele mănăstirești zilnice și prin activitățile comunitare și sociale”, a declarat Episcopul Sofian Braşoveanul, potrivit basilica.ro. 

Când vor fi gata lucrările, în acel loc va fi o biserică în stil muntenesc, o mănăstire-reşedinţă episcopală, dar și un centru comunitar.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel