Germania ia în calcul relaxarea restricțiilor în cazul celor vaccinați. Decizia naște discuții aprinse: „Este de nesuportat“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

În Germania, autoritățile iau în calcul ca anumite restricții să nu se mai aplice, din weekend, în cazul persoanelor vaccinate anti-COVID-19 sau care au anticorpi ca urmare a trecerii prin boală. Cei vaccinați ar putea merge la restaurant sau la magazinele considerate neesenţiale.

Şi persoanele care au administrată o primă doză de vaccin ar putea scăpa de la a sta în carantină atunci când sosesc din străinătate. Excepție face cei care se întorc din India, Brazilia, Africa de Sud, ţări unde virusul a suferit mutaţii. De asemenea, persoanele care au trecut prin boala COVID-19 sau cele vaccinate se pot întâlni între ele.

Toate aceste măsuri de ridicare a unor restricţii au fost aprobate luni, 3 mai, de către guvernul federal. Proiectul aprobat ar putea deveni oficial chiar de săptămâna aceasta. Totuși, sunt voci care susțin că măsurile de relaxare sunt pripite.

Expertul în sănătate al SPD, Karl Lauterbach, a avertizat împotriva deschiderii prea repede a restaurantelor și hotelurilor pentru persoanele vaccinate. Este adevărat că este „o decizie necesară și bună” retragerea restricțiilor privind drepturile fundamentale pentru persoanele vaccinate. „Ceea ce nu este posibil este ca magazinele sau restaurantele să fie deschise doar celor care au fost vaccinați. Acest lucru ar duce la tensiuni greu de suportat ”, a declarat Lauterbach marți la Deutschlandfunk.

Lauterbach a spus că există riscul dacă persoanele vaccinate și nevaccinate se întâlnesc și apoi persoanele nevaccinate se infectează sau persoanele vaccinate fără protecție imunitară completă. Un control cuprinzător al deschiderilor este dificil și acum este important să se asigure succesul dovedit în combaterea pandemiei. "Nu trebuie să facem greșeala de a risca acum o recidivă rapidă și precoce", a spus Lauterbach. „Suntem încă foarte departe de imunitatea turmei”.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel