Înșelătoria cu bancnota de 1000 lei. Este incredibil

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

Un român din Germania i-a cerut unui neamț să-i schimbe o bancnotă de ... 1000 lei. Înșelătoria a funcționat pentru că bancnota era una veridică, doar că era scoasă din uz, însă victima nu avea de unde să știe acest lucru. 

Românul s-a folosit de o bancnotă veche, retrasă din circulație.  Persoana care a căzut victimă înșelătoriei este una în vârstă de 27 de ani din Schwalmstadt.

Românul avea un plan bine pus la punct: stătea pe marginea drumului cu un copil de 6-7 ani și făcea semne disperate. Germanul a oprit mașina și l-a întrebat ce se întâmplă, la care bărbatul i-a răspuns că abia a ajuns în țară și că nu are deloc euro, dar că are o bancnotă de 1000 de lei la el și dacă ar putea să-l ajute. 

Bărbatul din Germania a căutat cursul valutar pe internet, a calculat pe telefon, iar calculul arăta 214 euro. Românul a zis că dacă îi schimbă banii îi lasă lui restul de 14 euro, fapt ce a încântat-o imediat pe victimă care a fost de acord să facă tranzacția. 

Peste câteva zile a vrut să schimbe bancnota la o bancă și acolo a aflat că o astfel de bancnotă de 1000 de lei nu există. El a depus plângere la poliție și este căutat: escrocul are următoarele semnalmente: 35 de ani, aproximativ 1.75 m, păr creț și negru, ten maro, fără barbă și poartă la gât un lanț cu o cruce de lemn. El poartă haine negre și vorbește bine engleză. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel