Germania: Guvernul a STABILIT detaliile legii privind IMIGRANȚII calificați

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Guvernul de la Berlin a definitivat detaliile unei legi controversate destinate promovării imigraţiei persoanelor cu calificări necesare în economia germană, ca răspuns la situaţia actuală de pe piaţa germană a forţei de muncă, informează DPA.

Executivul german urmează să aprobe proiectul de lege în reuniunea sa de miercuri, probabil ultima din acest an, potrivit unei informaţii transmite de Ministerul de Interne german.

Printre cele mai controversate aspecte ale acestei legi se află intervalul de timp în care imigranţii îşi pot obţine calificările.

Politicieni din Uniunea Creştin-democrată (CDU), formaţiunea cancelarului Angela Merkel, şi din aliatul bavarez Uniunea Creştin-Socială (CSU) vor să se asigure că perioada respectivă nu este folosită de solicitanţii de azil respinşi pentru a obţine permis de şedere permanentă.

Citește și Un șofer român a CHINUIT 33 de oameni și 10 copii. I-a ținut ÎNCHIȘI, iar apoi i-a dat jos RĂNIȚI într-o pădure, în ger

CDU şi CSU au insistat, de asemenea, că solicitanţii de azil care îşi ascund identitatea în mod deliberat trebuie să fie excluşi.

Companiile germane susţin o relaxare a legislaţiei privind imigranţii pentru a acoperi penuria de forţă de muncă din multe sectoare ale economiei germane. Potrivit datelor oficiale, rata şomajului în luna noiembrie s-a situat la 4,8%, un record minim, în timp ce numărul locurilor de muncă disponibile a urcat la 807.000.

Conform unui studiu publicat recent, două treimi dintre întreprinderile mijlocii din Germania au în vedere recrutarea de personal în următorii câţiva ani.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel