Germania deschide "rezervații" pentru solicitanții de azil

Narcis Popa |
Data publicării:

Ministrul german de interne Horst Seehofer a salutat miercuri deschiderea în Bavaria a primelor aşa-zise centre de tranzit pentru solicitanţii de azil în Germania, argumentând că acestea "permit un proces de decizie rapid şi sigur", transmite dpa. 

"Sunt încrezător că şi alte landuri germane vor urma în scurt timp acest exemplu şi că aceste centre se vor dovedi un model de succes", a declarat Seehofer la Berlin. 

Cele şapte centre deschise miercuri sunt menite să accelereze procesul de decizie în privinţa azilului şi să permită expulzarea mai promptă a solicitanţilor respinşi, urmând să ofere găzduire pentru 1000 până la 1500 de refugiaţi fiecare. 

Deşi supranumite centre "ancoră", Ankerzentren, denumirea provine de fapt de la An(kunft) - sosire, k(ommunale Verteilung) - distribuire locală, E(ntscheidung) - decizie şi R(ückführung) - returnare. 

Vor să accelereze procesul 

Facilităţile fac parte din planul ministrului federal de interne de a reduce numărul de solicitanţi de azil în Germania prin accelerarea procesului de azil şi a expulzării celor ale căror cereri au fost respinse. 

Planul său de a întoarce migranţii la frontieră a provocat o criză politică în iunie şi a ameninţat vechea alianţă dintre creştin-democraţii (CDU) cancelarului Angela Merkel şi Uniunea Creştin Socială (CSU) a lui Seehofer, "aripa" bavareză a CDU. Merkel a ajuns în cele din urmă la o înţelegere cu Seehofer pentru a-i ţine pe solicitanţii de azil care ajung la graniţa sudică a ţării cu Austria în centre de tranzit în timp ce statutul lor este verificat, salvând de la prăbuşire coaliţia guvernamentală, care îi include şi pe social-democraţi (SPD).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel