Germania, decizie privind posibila REVENIRE la izolare națională

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Germania nu va mai avea nevoie să impună din nou măsuri de izolare la nivel naţional pe timpul iernii pentru a ţine sub control epidemia, în pofida creşterii numărului de infectări, a declarat miercuri ministrul federal al sănătăţii, Jens Spahn, transmite Reuters.

După ce iniţial a reuşit să menţină relativ scăzut numărul infectărilor şi al deceselor, comparativ cu vecinii săi, Germania înregistrează în săptămânile din urmă o înmulţire a cazurilor noi, o evoluţie ce provoacă temeri legate de un al doilea val.

Într-o conferinţă de presă susţinută miercuri, ministrul sănătăţii a subliniat că experţii şi politicienii află tot mai multe despre virus în fiecare zi.

Deşi carantina totală impusă în martie a fost decizia corectă la acel moment pentru a-i proteja pe cei mai vulnerabili, ea nu va mai fi necesară din nou, a afirmat Spahn.

'Cu siguranţă, nu va mai fi nevoie să luăm această măsură la nivel naţional', a spus el, arătând că autorităţile regionale pot gestiona focarele.

'Putem intra în toamnă şi iarnă cu încredere', a subliniat el în conferinţa de presă.

Potrivit ministrului, nu va fi necesar nici să se reintroducă interdicţia ca familiile să-şi viziteze rudele aflate în centre de îngrijire. 'Şi putem constata că în magazine avem situaţia sub control prin distanţare fizică şi măşti', a adăugat el, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel