Germania. Cine o va înlocui pe Angela Merkel. Numărătoarea voturilor nu s-a încheiat

Georgiana Dragomir |
Data publicării:
Olaf Scholz ar putea fi noul cancelar al Germaniei
Olaf Scholz ar putea fi noul cancelar al Germaniei

Germanii au ieșit, astăzi, la vot pentru a-și alege noul cancelar. Numărătoarea voturilor nu s-a încheiat, dar primele cifre arată că Partidul Social Democrat(SPD) au primit cele mai multe voturi din partea alegătorilor.

  Diferența dintre social-democrați şi creştin-democraţii din CDU ar fi foarte mică, potrivit primelor sondaje publice, transmite Agerpres.

Cele două partide vor să facă alianță pentru guvernare cât mai repede, chiar înainte de Crăciun. Reprezentanții cele două partide se văd învingători și spun că rolul pe care îl au în a guverna Germania este crucial pentru depășirea crizei economice, generată de pandemie.

Potrivit postului de televiziune ZDF, social-democraţii ar fi obținut 26% din voturi, CDU (+CSU) cu 24,5%, Verzii ar fi fost creditați cu  13,9%, liberalii din FDP cu 11,7%, Alternativa pentru Germania (AfD) ar fi primit 10,5% din voturile exprimate,  iar stânga radicală din Linke  5%, notează Agerpres.

Cine o înlocuiește pe Merkel. Numărătoarea nu s-a încheiat 

 

Se conturează, astfel, numele noului cancelar al Germaniei. Este vorba despre  Olaf Scholz, ministru al Finanțelor în mandatul lui Merkel. Germanii au dorit o schimbare radicală în ceea ce privește Guvernului după 16 ani în care au fost conduși de Angela Merkel, din partea creștin democraților. Toate statele din Uniunea Europeană așteaptă rezultatele cu sufletul la gură, conștiente de rolul decisiv pe care îl au pe plan economic.

„Trebuie să facem totul pentru ca acest lucru să fie posibil înainte de Crăciun, iar ceva mai devreme ar fi, de asemenea, bine", a declarat Olaf Scholz, citat de Agerpres.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel