Germania: Cel mai mare CRITIC al Angelei Merkel surprinde E cea mai BUNĂ

Narcis Popa |
Data publicării:

Ministrul de interne al Germaniei, Horst Seehofer, care a avut în repetate rânduri dispute cu cancelarul federal german Angela Merkel asupra politicii privind migraţia şi a altor probleme, a recunoscut că "ea este cea mai bună" şi că "ne va lipsi foarte mult", informează vineri dpa.

Luând cuvântul în cadrul congresului partidului conservator Uniunea Creştin-Democrată (CDU) cu numai câteva ore înainte de votul asupra succesorului Angelei Merkel la conducerea acestui partid, Seehofer a declarat că "atunci când ai supravieţuit atât de multă vreme cum a supravieţuit Angela Merkel şi eu, există o legătură, uneori chiar o afecţiune".

Seehofer este liderul partidului ultraconservator Uniunea Creştin-Socială, sora bavareză a CDU. Atitudinea sa dură asupra migraţiei a adus la începutul acestui an guvernul tripartit al Angelei Merkel în pragul colapsului.

Cancelarul Angela Merkel a făcut vineri apel la apărarea valorilor "democratice" şi "creştine" în faţa înmulţirii tendinţelor naţionaliste şi populiste în lume, în ultimul său discurs ca preşedinte al partidului său conservator, în timpul congresului CDU de la Hamburg, unde 1.001 delegaţi trebuie să îi desemneze înlocuitorul după 18 ani petrecuţi în fruntea partidului.

La finalul discursului, Angela Merkel a fost ovaţionată în picioare timp de nouă minute de către participanţii la congres. Sutele de delegaţi adunaţi la Hamburg au afişat bannere pe care se putea citi 'Danke Chefin' ('Mulţumim, şefa').

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel