Germania, carantină națională parțială de luni: Angela Merkel anunță măsuri dure. ULTIMĂ ORĂ

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Cancelarul Angela Merkel a anunțat în această seară că începând de luni, 2 noiembrie, Germania va intra în carantină generală parțială.

Măsurile „dure” și „la nivel național” sunt menite să limiteze cât mai mult contactul și să stopeze răspândirea rapidă a noului coronavirus, a declarat cancelarul într-o conferință de presă, adăugând că școlile și creșele vor rămâne deschise.

„Trebuie să acționăm, și acum, pentru a evita o urgență națională acută de sănătate”, a spus ea, adăugând: „Dacă infecțiile continuă în acest ritm, vom fi la limitele capacităților sistemului nostru de sănătate”.

Noile măsuri au venit pe măsură ce noile infecții ale țării au depășit pragul de 50 la 100.000 de locuitori într-o săptămână, a spus guvernul.

 

Restaurantele, cinematografele, teatrele, închise

 

Guvernul federal și cei 16 premieri de stat ai țării au decis să închidă restaurante și pub-uri pe tot parcursul lunii noiembrie, alături de cinematografe, târguri comerciale, teatre și centre de fitness.

Toate competițiile sportive profesionale din Germania, inclusiv fotbalul de nivel înalt, vor avea loc de luni cu ușile închise și nu vor fi permise activități sportive de amatori.

Citeşte şi: Germania înregistrează pentru PRIMA OARĂ peste 16.000 de cazuri de COVID-19 într-o singură zi

Nu mai mult de zece persoane ar trebui să se întrunească simultan, iar contactul va fi limitat la două gospodării, a spus Merkel.

Guvernul a sfătuit „călătorii personale inutile” în alte regiuni din Germania, cum ar fi să vadă familia, iar oricine poate lucra de acasă ar trebui să facă acest lucru.

Rezidenților căminelor de îngrijire medicală li se va permite în continuare să aibă vizitatori, iar magazinele vor rămâne deschise, cu o restricție de un client la 10 mp, potrivit EuroNews.com.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel