Germania: Bombă artizanală, descoperită într-un tren în apropiere de Koln

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
politia_germana_muncitori_romani
politia_germana_muncitori_romani

Poliția a informat, sâmbătă, că a dezamorsat un dispozitiv suspect descoperit în cursul nopții într-un tren regional în apropiere de orașul Koln (vestul țării), relatează Reuters.

 

Poliţia germană a declarat sâmbătă că a dezamorsat un dispozitiv suspect găsit într-un tren regional în cursul nopţii în apropiere de oraşul Koln din vestul ţării, în timp ce în Germania se celebrează astăzi 30 de ani de la reunificarea ţării, relatează Reuters.

Publicaţia Bild a relatat că dispozitivul era o bombă artizanală de natură să provoace răniri grave, indicând că acesta fusese descoperit de un om de serviciu într-o cutie de carton ascunsă într-unul din compartimentele trenului.

"Vom putea oferi informaţii despre gravitatea posibilului pericol doar după evaluarea experţilor criminalişti", a declarat poliţia într-un comunicat. Câini dresaţi pentru detectarea de explozibili ai poliţiei federale au cercetat la rândul lor zona unde a fost descoperită cutia, iar forţele speciale au analizat cutia cu raze X înainte de a dezamorsa dispozitivul la faţa locului, a relatat Bild.

Anchetatori, citaţi de publicaţia germană, au spus că nu este încă clar dacă este vorba de un atac terorist eşuat ori de o tentativă de ameninţare cu şantaj. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel