Germania. Autoritățile iau în calcul să-şi imunizeze populaţia cu vaccinurile chinezeşti şi ruseşti 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Ministrul Sănătăţii din Germania a spus că are în vedere inclusiv folosirea vaccinurilor de coronavirus ruseşti şi chinezeşti pentru a ameliora campania de vaccinare care merge greoi, relatează The Guardian, citat de Digi 24. 

 

Jens Spahn a făcut aceste declaraţii înaintea unui summit de urgenţă între oficialii germani şi companiile farmaceutice pentru a găsi soluţii, în contextul în care Germania a reuşit să vaccineze doar 2 milioane de persoane. Criticii guvernului au denunţat o lentoare în demararea campaniei şi faptul că nu s-a acţionat suficient pentru prompt pentru asigurarea de stocuri de vaccin.   "Dacă un vaccin poate fi considerat sigur şi eficient, indiferent de ţara în care e produs, atunci ar putea ajuta la oprirea pandemiei", a declarat Spahn într-un interviu, scrie Digi 24.

Experţii judiciari din Germania şi-au manifestat nemulţumirea faţă de contractul încheiat între compania AstraZeneca şi Comisia Europeană, întrucât acesta este imcomplet şi imprecis în privinţa cantităţii de vaccin livrate şi a unui termen.   Cancelarul german Angela Merkel, cea care va conduce videoconferinţa, a recunoscut public că guvernul german putea acţiona mai rapid şi mai eficient în în privinţa campaniei de vaccinare.

Multe persoane au fost amânate de la vaccinare din pricina numărului insuficient de vaccinuri, iar Germania a subliniat că nu va administra vaccinul AstraZeneca persoanelor peste 65 de ani, întrucât nu a fost testat suficient.   Germania va primi 14 milioane de doze de la BioNTech în trimestrul al doilea, când compania va creşte la 75 de milioane de doze livrările în UE.   

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel