Germania are în vedere interzicerea călătoriilor de Paşte

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
fronitiera franta germania
fronitiera franta germania

Germania vrea să prelungească, până la 28 martie, lockdown-ul în lupta împotriva Covid-19 şi să relaxeze, totodată restricţii cu privire la adunări private, începând de luni, potrivit unui document care va fi discutat de cancelarul Angela Merkel și de liderii statelor federale.

Conform acestui document, citat de Reuters, începând de la 8 martie urmează să fie autorizate adunări de maximum cinci persoane care provin din două gospodării familiale, fără copii în vârstă de până la 14 ani. În prezent, limita acestor adunări este de două persoane.

Magazinele de flori, librăriile, magazinele de grădinărit, saloanele de tatuare şi masaj ar putea să îşi reia activitatea săptămâna viitoare.

Restaurantele, barurile și locurile de divertisment din Germania au fost închise de la începutul lunii noiembrie. Un blocaj mai strict de la jumătatea lunii decembrie a forțat să se închidă și magazine, servicii și școli neesențiale. Fabricile și birourile au rămas deschise.

 

Evitarea oricărei deplasări în interiorul sau în afara frontierelor în timpul vacanţei de Paşte

 

În cadrul viitoarei reuniuni de miercuri, Merkel şi conducătorii landurilor urmează să stabilească la ce nivel de incidenţă pe o perioadă de şapte zile vor putea să fie relaxate sau înăsprite restricţiile.

În proiectul de acord sunt evocate două ipoteze: 35 sau 50 de contaminări la 100.000 de locuitori.

În acest document, autorităţilor li se propune să recomande evitarea oricărei deplasări în interiorul sau în afara frontierelor în timpul vacanţei de Paşte, cu excepţia unor adunări familiale mici.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel