Germania. Angela Merkel anunța restricții severe pentru nevaccinați. Întâlnire decisivă cu premierii landurilor

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Angela Merkel a declarat recent că vor exista "restricții stricte pentru persoanele nevaccinate”. Potrivit acesteia, ar trebui extins și principiul 2G.  

Germania ar putea introduce restricții severe pentru nevaccinați. Săptămâna viitoare va avea loc o întâlnire între Angela Merkel și premierii celor 16 state federale.

Potrivit informațiilor publicației BILD, în cadrul întâlnirii cancelarului Angela Merkel cu premierii statelor federale, va fi discutată o strategie de combatere a numărului în creștere de infecții. Se va discuta despre reducerea ratei de ocupare în Secțiile de Terapie Intensivă, accelerarea campaniei de vaccinare și despre implementarea restricțiilor suplimentare asupra persoanelor nevaccinate. Întâlnirea este programată pentru miercuri, 10 noiembrie.

Creșterea infecțiilor necesită "vigilență și acțiuni decisive din partea tuturor celor implicați în strategia de vaccinare”, a declarat prim-ministrul NRW Hendrik Wüst (CDU), președintele reuniunii premierilor.

Măştile, reintroduse pentru două săptămâni în şcolile din Bavaria

 

Landul german Bavaria (sud) a decis să fie reintrodusă regula de purtare a măştii în şcoli, pe fondul semnalelor de creştere a incidenţei noului coronavirus, relatează miercuri dpa.

Măsura va intra în vigoare la revenirea elevilor din actuala vacanţă de toamnă şi va fi impusă pentru o perioadă de o săptămână în şcolile primare şi două săptămâni pentru copiii mai mari.

O măsură similară a fost ridicată în şcolile bavareze la începutul lui octombrie, aminteşte dpa.

"Din 8 noiembrie, se va aplica obligaţia purtării de măşti în timpul orelor şi în aşa-zisele puncte de întâlnire din clădirea şcolii, dar nu şi în aer liber", a precizat ministrul bavarez al culturii, Michael Piazolo.

Elevii mai mari trebuie să poarte măşti medicale, în timp ce pentru elevii din şcolile primare sunt suficiente măştile simple, mai notează dpa.

Măsura vine în contextul în care ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, a afirmat miercuri la Berlin că "pandemia nu s-a încheiat defel" şi că numărul de pacienţi internaţi la terapie intensivă este în creştere în unele regiuni.

Acesta şi-a reluat apelul ca oamenii să se mai vaccineze şi cu "doza booster", spunând că rata de vaccinare este prea scăzută. Conform celor mai recente cifre ale prestigiosului institut Koch, 55,6 milioane de germani au primit deja două doze de vaccin, adică 66,8% din populaţie.

Spahn a mai apreciat că autorităţile din landuri ar trebui să-i contacteze pe locuitorii cu vârsta peste 60 de ani pentru a le oferi doza booster.

Ministrul, care în momentul de faţă ocupă acest post ca interimar, cât continuă negocierile pentru un nou guvern federal, a făcut aceste declaraţii înaintea unei reuniuni cu responsabili din cele 16 landuri consacrată pandemiei, prevăzută pentru joi şi vineri. În Germania, deciziile politice privind sănătatea le revin în principal landurilor.

Un responsabil al Partidului Liberal Democrat (FDP), Marco Buschmann, a avertizat pe de altă parte că actualul cabinet interimar nu trebuie să încerce să ia decizii de anvergură cu privire la restricţiile anticoronavirus fără implicarea noului parlament, notează dpa.

Într-un mesaj pe Twitter adresat direct cancelarului în exerciţiu Angela Merkel, Buschmann a scris că, "dacă este corect că şefa executivului ar vrea să le impună restricţii celor nevaccinaţi, trebuie să i se aducă aminte, cu tot respectul, că nu poate stabili pur şi simplu politica privind coronavirusul ca şi cum nu ar fi avut loc alegeri".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel