Germania. Ministrul sănătăţii, de acord libertăţi mai mari pentru cei vaccinaţi anti-COVID-19

Andreea Cosma |
Data publicării:
Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn
Ministrul german al Sănătății, Jens Spahn

Ministrul german al sănătăţii, Jens Spahn, s-a pronunţat pentru acordarea unor mai mari libertăţi persoanelor care s-au vaccinat împotriva COVID-19, după trecerea celui de-al treilea val al epidemiei, transmite duminică agenţia dpa.

Aceste persoane ar putea beneficia progresiv de libertăţi mai mari, inclusiv acelea de a merge în magazine sau frizerii, a spus Spahn pentru ediţia de duminică a cotidianului Bild.

Jens Spahn a subliniat că acest lucru ar fi important pentru retaileri şi pentru o redeschidere graduală, pe bază de teste.

Ministrul a arătat, totuşi, că prioritară este gestionarea actualului val trei de infectări.

 

Ministrul Sănătăţii, de acord cu libertăţi pentru cei vaccinaţi


Spahn a mai spus că persoanele vaccinate cu două doze ar putea fi tratate ca şi cele care au test negativ la coronavirus, ceea ce ar uşura viaţa de zi cu zi în pandemie.

Potrivit Institutului Robert Koch (RKI), persoanele care au primit ambele doze nu ar mai trebui să intre în carantină.

Riscul de transmitere a virusului de către acestea pare scăzut, conform unei evaluări a RKI, şi ar putea fi redus şi mai mult prin recomandări suplimentare, precum autoizolarea în caz de apariţie de simptome, şi continuarea distanţării sociale şi purtarea de măşti de protecţie, a arătat şeful RKI, Lothar Wieler.

În timp ce guvernul încearcă să limiteze al treilea val al epidemiei, ministrul de interne Horst Seehofer s-a pronunţat pentru aplicarea unor măsuri uniforme la nivel naţional.

Într-o declaraţie pentru publicaţia Welt am Sonntag, el a afirmat că opinia publică doreşte acest lucru, iar regulile ar trebui înscrise în lege.

Apelul său a fost reluat de premierul bavarez Markus Soeder. ''Sunt necesare reguli uniforme, mai degrabă decât un mozaic de reguli imposibile în landuri diferite'', a spus Soeder pentru Bild am Sonntag. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel