George Maior, chemat la Secția Specială, în dosarul Laurei Kovesi

Narcis Popa |
Data publicării:

 Fostul șef SRI, George Maior, a fost citat marți, 23 iulie, de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat, au precizat surse judiciare.

Fostul șef al Serviciului Român de Informații, George Maior, a fost citat pentru marți, 23 iulie, de către procurorii Secției de investigare a infracțiunilor din justiție (SIIJ), în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, în care Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat. Potrivit sursei citate, la aceeași dată, a fost citat să se prezinte și Nicolae Popa.

Fostul director al Serviciului Român de Informații (SRI), actualmente ambasadorul României în Statele Unite ale Americii, a mai fost citat pe 23 mai, dar a transmis, prin Ministerul Afacerilor Externe, Secției pentru investigarea infracțiunilor din justiție (SIIJ) că nu se va putea prezenta la audiere din motive care țin de sănătatea sa, au precizat la acea vreme surse judiciare.

În acest dosar, au fost audiați deja fostul ministru de Interne Gabriel Oprea și fostul prim-adjunct al Serviciului Român de Informații, Florian Coldea, ambii în calitate de martor. Florian Coldea a declarat, după aproape 4 ore de audieri, că nu a luat la cunoștință de nicio împrejurare în care Kovesi să fi comis vreo infracțiune și că poate ar trebui investigați cei care nu au făcut nimic pentru aducerea în țară a lui Nicolae Popa, din Indonezia, în 2011.

În dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, condamnat în dosarul FNI, Laura Codruța Kovesi are calitatea de inculpat, fiind acuzată de abuz în serviciu, luare de mită şi mărturie mincinoasă, relatează Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel