Gelu Voican Voiculescu, prezent monumentul Revoluției, după ce a fost grav rănit și gonit din Piața Universității

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Fostul vicepremier Gelu Voican Voiculescu este prezent, duminică dimineața, la monumentul Revoluției, situat lângă sediul Ministerului de Interne, la o slujbă religioasă de comemorare a eroilor căzuți la evenimentele sângeroase din decembrie 1989.

Prezența sa la momentul comemorativ vine în contextul în care, sâmbătă, el a fost prezent în Piața Universității, la un eveniment similar și a fost îmbrâncit și huiduit de mai multe persoane nemulțumite că fostul vicepremier a venit la acea manifestație. Un bărbat chiar l-a lovit în cap cu un baston, Gelu Voican Voiculescu părăsind Piața Universității sângerând.

Bărbatul care a l-a lovit în cap cu o cârjă a fost găsit de oamenii legii și a fost dus la audieri, Gelu Voican Voiculescu depunând o plângere împotriva individului de 68 de ani.

Conform Poliției Capitalei, cercetările sunt efectuate de Secția 1 Poliție sub aspectul săvârșirii infracțiunii de lovire sau alte violențe, urmând a fi sesizată unitatea de parchet competentă teritorial și material.

Gelu Voican Voiculescu a fost trimis în judecată, alături de Ion Iliescu, în dosarul Revoluției, cazul aflându-se pe masa judecătorilor de la Înalta Curte de Casație și Justiție (ICCJ). El este acuzat de infracţiuni contra umanităţii.

Recent, el a fost în mijlocul unui scandal legat de un concert al Institutului Revoluției Române, instituție pe care o conduce. Mai multe organizații civice au contestat, vineri, evenimentul organizat de Institut, pentru care s-ar fi alocat 100.000 de euro de la bugetul de stat. Ulterior, sâmbătă, evenimentul a fost anulat.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel