Gelu Voican Voiculescu, inculpat în dosarul Revoluției, după ANUNȚUL lui Lazăr: „Este FALS”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Gelu Voican Voiculescu, unul dintre inculpații în dosarul Revoluției, susține că „este absolut fals să se spună că abia acum se va face lumină în chestiunea vinovățiilor din timpul revoluției”. 

Gelu Voican Voiculescu - membru CFSN și vice prim-ministru al Guvernului în acea perioadă - a susținut că 862 de persoane au murit la Revoluție până în data de 25 decembrie, data înființării CFSN.

„Nu am avut nicio autoritate și nicio funcție, nu am dat dispoziții și nici ordine”, a spus Gelu Voican Voiculescu, într-o intervenție telefonică la Digi 24.

Citește și Augustin Lazăr: „Secția Parchetelor Militare a înaintat instanței rechizitoriul dosarul Revoluției"

De asemenea, el a susținut că „postura morală în care se află procurorul general este foarte jenantă și nu îl îndreptățește să mai apară public la televiziune și să prezinte situația ca și cum pentru prima dată acum în sfârşit se face lumină în chestiunea Revoluției”.

„Procurorii au cercetat 2.894 de dosare penale și în total se ajunge la 4.900 de dosare penale. Au fost trimiși în judecată 245 de inculpați. Este fals să se spună că abia acum se va face lumină în chestiunea vinovățiilor din timpul Revoluției”, a declarat Voican Voiculescu.

Citește și Petre Roman după ANUNȚUL lui Augustin Lazăr: „Sunt cu totul INDIGNAT"

El s-a declarat indignat că Augustin Lazăr, „acest om compromis, complice cu torționarii din epoca comunistă, are îndrăzneala să apară și să povestească despre Revoluție”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel