Gașcă de hoți români, după gratii în Olanda. Au dat peste 30 de spargeri și au furat tot ce le-a picat în mână

Cristina Iacob |
Data publicării:
Prințul Paul al României a fost arestat în Malta la trei ani după ce a fugit de justiția română / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com
Prințul Paul al României a fost arestat în Malta la trei ani după ce a fugit de justiția română / Foto: ILUSTRATIV / Sursa: pixabay.com

Antreprenorii olandezi sunt disperați din cauza unui grup infracțional format din trei români. 
 

Un grup de hoți români a fost condamnat la închisoare pentru o serie de jafuri. Este vorba despre trei bărbați de 26, 31 și 32 de ani.

O serie de afaceri din regiunea Drenthe au suferit pierderi grave din cauza unui grup de hoți români, care au vizat bani, laptopuri și echipament de ciclism într-o serie de spargeri. Incidentele au avut loc vara trecută, când grupul infracțional au comis, în mod repetat, aproximativ 30 de spargeri la firme din Drenthe, Groningen și Overijssel. Autoritățile au intervenit ferm după o spargere la magazinul de biciclete Scholten din Dalen.

„S-a obținut acces cu violența în clădiri” 

 

Potrivit informațiilor furnizate în cadrul unei hotărâri recente a instanței din Assen, grupul românesc a fost implicat într-un număr mai mare de spargeri decât s-a crezut inițial. Cel mai tânăr suspect a fost găsit vinovat pentru zece spargeri, în timp ce ceilalți doi complici au fost implicați într-o parte dintre aceste infracțiuni.

Instanța a subliniat că hoții au acționat cu o violență considerabilă, folosindu-se de forță brută pentru a intra în clădiri. Daunele cauzate au fost semnificative, afectând serios afacerile antreprenorilor din zonă. 

"S-a obținut acces cu violență în clădiri. Suspectul principal și complicii săi au spart ferestrele și au forțat ușile cu un ciocan. Comportamentul suspecților arată dispreț față de proprietățile altora. S-au lăsat ghidați doar de motive financiare.” 

Citește și: Un polițist olandez dezvăluie câți bani fac cerșetorii români. ”Veniturile lor ajung la o mie de euro pe săptămână”

Principalul suspect a fost condamnat la 23 de luni de închisoare, iar un alt membru al grupului, în vârstă de 32 de ani, va petrece 13 luni în închisoare pentru cinci dintre spargeri.

Românii au furat 9.000 de euro dintr-un seif 

 

Un alt incident asociat acestui grup este furtul unui seif de la Groencentrum Arbo din Rhee, în urma căruia a fost sustrasă o suma de 9.000 de euro, relatează Dagblad van het Noorden. 

Deși șurubelnița găsită la fața locului prezenta ADN-ul suspectului în vârstă de 32 de ani, acesta a fost achitat pentru acest caz, din cauza incertitudinii legate de cine a folosit de fapt instrumentul. Suspectul în vârstă de 31 de ani a primit o sentință de șase luni de închisoare.

În plus față de pedepsele de închisoare, cei trei bărbați sunt obligați să plătească peste 5000 de euro ca despăgubiri proprietarului magazinului de biciclete din Dalen. 

--------------------------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel