Garda de Mediu Constanţa: Amendă de 20.000 de lei pentru o firmă de construcții care evacua în Marea Neagră apa provenită de la lucrări

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Garda de Mediu Constanţa: Amendată de 20.000 de lei pentru o firmă de construcții care evacua în Marea Neagră apa provenită de la lucrări / Foto: Unsplash
Garda de Mediu Constanţa: Amendată de 20.000 de lei pentru o firmă de construcții care evacua în Marea Neagră apa provenită de la lucrări / Foto: Unsplash

O societate de construcţii a fost amendată cu 20.000 de lei de către Garda de Mediu Constanţa după ce s-a constatat că, la un şantier deschis în staţiunea Mamaia, apa de la lucrările efectuate la fundaţia imobilului a fost evacuată prin pomparea ei în Marea Neagră, au informat, luni, reprezentanţii instituţiei.

Comisarii Gărzii de Mediu au făcut verificări în urma apariţiei unui videoclip pe reţele de socializare.

"Urmare a unui videoclip apărut în spaţiul on-line, comisarii Gărzii Naţionale de Mediu Constanţa au efectuat verificări la organizarea de şantier a proiectului din staţiunea Mamaia. S-a constatat că apa de la lucrările de fundare a imobilului de pe str. Lamia se evacuează prin pompare în mare, prin intermediul furtunelor amplasate pe plajă.”, a transmis Garda de Mediu Constanţa, printr-un comunicat de presă.

 

Firma de construcții a fost amendată cu 20.000 de lei

 

„Condiţiile stabilite prin avizul emis de ABA Dobrogea Litoral privind evacuarea apelor de epuisment, respectiv monitorizarea volumelor de apă evacuate, realizarea analizelor pentru apa evacuată în mare, poziţionarea şi fixarea furtunelor astfel încât să nu se afecteze plaja în zona de descărcare nu au fost respectate, faptă ce constituie contravenţie prevăzută de OUG 202/2002 privind gospodărirea integrată a zonei costiere şi se sancţionează cu amendă cuprinsă între 10.000 lei şi 20.000 lei", mai scrie în comunicat.

Potrivit sursei citate, societatea care realizează lucrările menţionate a fost amendată cu 20.000 de lei şi s-au dispus măsuri de remediere a neconformităţilor identificate pe timpul controlului, conform Agerpres.

Vezi și

 

Firmă de construcții amendată cu 80.000 de lei pentru că folosea munca la negru

 

Un angajator din Brăila care folosea mai mulți lucrători fără să le încheie contracte de muncă, potrivit legii, s-a ales cu o amendă uriașă, după ce a fost verificat de inspectorii ITM Brăila.

În urma unei acţiuni de verificare efectuată pe raza județului Brăila pentru depistarea cazurilor de muncă fără forme legale în domeniul construcții, inspectorii de muncă din cadrul ITM Brăila au identificat un angajator care folosea patru persoane fără a avea încheiate contracte individuale de muncă în formă scrisă.

Angajatorul a primit astfel, o sancțiune contravențională în valoare totală de 80.000 lei, dispunându-se, totodată, măsuri de intrare în legalitate.

„Reprezentanţii ITM Brăila amintesc încă o dată că primirea la muncă a uneia sau mai multor persoane fără încheierea unui contract individual de muncă, se sancţionează cu amendă de 20.000 lei pentru fiecare persoană astfel identificată, fără a depăşi valoarea cumulată de 200.000 lei, potrivit legii”, conform sursei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel