Gabriela Firea despre apropierea de Victor Ponta (Pro România): „Sunt încă multe suflete rănite...“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Gabriela Firea a vorbit despre o eventuală apropiere a PSD de celelalte formațiuni de centru-stânga, adică Pro România și chiar ALDE, alături de care social-democrații au fost la guvernare.

Gabriela Firea a declarat în cadrul unui interviu pentru România Tv că acei baroni „proverbiali“ ai PSd nu mai există. Totdată ea spune că se așteaptă ca acum în instituții să acceadă numai oameni  „cu educație, cu  multe cărți citite, cu un mod de a se exprima care să scoată în evidență vastă cultură“.

”Mi-aș dori să ajungem la acea idee care exista cu ceva ani în urmă, prin care organizațiile județene sunt cele care să propună. E normal, un guvern politic trebuie să conțină reprezentanțiai politicului din județe, dar să se facă propuneri de câteva CV-uri pentru că nu de fiecare dată dacă trimiți un unic CV este și cel mai bun.

Aș vrea să se reunească stânga și centrul-stânga în jurul nostru și nu în jurul altei formațiuni politice. Trebuie să aducem în față oamenii de valoare pe care noi îi avem dar de cele mai multe îi ținem ascunși. Pentru că mulți oameni cu educație, cu o meserie foarte bună, respectați în comunitățile lor au un soi de timiditate, nu știu cum să se pună bine cu șeful și nu ies în față sau nu sunt lăsați, și atunci este de datoria noastră, a coordonatorilor de filiale să trimitem spre centru cei mai valoroși oameni din țară“, a afirmat Gabriela Firea. 

Primarul general al Capitalei spune însă că sunt multe persoane în instuții care au primit „cadouri politice“.

„Oamenii de 30,40,50 de ani care conduc acum organizațiile nu pot fi numiți baroni cum era pe timpuri. Foarte puțini sunt oameni mai în vârstă și sunt de toată isparava. (...)

Mă așteptam acum, cu noul val, să avem în instituții, în ministere toți unul și unul: cu școală, cu educație, cu  multe cărți citite, cu un mod de a se exprima, care să scoată în evidență vastă cultură, erudiție. Dar nu putem vorbi despre erudiție. Sunt din nou multe propuneri inadecvate, sunt mulți oameni care au făcut școala la fără frecvență și se vede, după cum se exprimă și se comportă și foarte multe cadouri politice“.

Gabriela Firea nu a exclus o alianță între PSD și Pro România. Aceasta a subliniat că o astfel de mișcare trebuie făcută după mai multe analize.

Despre alianța cu Pro România și Victor Ponta: „Orice alianță cu formațiuni sau entități politice care au mesaj, gândire, structură, proiecte de stânga și de centru stânga ar fi nemaipomenită. Dar trebuie analizte pentru că sunt încă multe suflete rănite în urma unor declarații. Sunt oameni care nu trec ușor cu vederea și nu iartă atât de simplu anumite luări de poziție, critici poate nejustificate la adresa noastră, jigniri. Atunci cred că deciziile trebuie luate cu mare grijă. Sunt colegi care spun: Da, sigur, trebuie să fim din nou împreună pentru că și Pro România și o parte din colegii de la ALDE, am gândit la fel și avem încă multe de realizat împreună. Alții susțin contrariul”, a zis Gabriela Firea la România TV.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel