Furtună devastatoare în Austria: Pagube de milioane de euro în agricultură, aproape 10.000 de hectare compromise

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Pagube enorme provocate de grindină au fost cauzate de vremea severă în agricultura din întreaga Austrie. Agricultorii estimează pierderi de aproximativ 1,8 milioane de euro.

Ceea ce fusese deja anunțat zilele trecute, conform prognozelor meteo, a devenit realitate ieri după-amiază și seara. Furtuni puternice cu grindină, vijelii și inundații au afectat agricultura din Burgenland, Carintia, Stiria și Tirol.

Marți după-amiază și seara, o furtună devastatoare a lovit arii extinse de pe teritoriul Austriei. Ploile torențiale cu grindină și inundații au provocat pagube enorme în agricultură, în toată țara.

Furtună devastatoare în Austria: Pagube de milioane de euro

 

De exemplu, în Burgenland, Carintia, Stiria și Tirol, distrugerile s-au ridicat la milioane de euro.

"Consecința furtunilor de ieri este o pagubă totală în agricultură în valoare de 1,8 milioane de euro pe o suprafață agricolă totală de 9.500 de hectare", a declarat Dr. Mario Winkler, purtător de cuvânt de presă al Asigurărilor antigrindină austriece, într-o primă evaluare a pagubelor.

2. -imagine fara descriere- (inundatii-furtuna-austria.png)

Potrivit unei evaluări inițiale, provincia Styria este cea mai afectată. Dar Carintia și Tirolul au suferit, de asemenea, pagube majore în urma furtunii de marți după-amiază. În unele părți ale Tirolului, cum ar fi aici, în Ehenbichl, în Außerfern, a fost grindină puternică. 

În Burgenland, marți seară au căzut cantități de precipitații de peste 50 de litri în 30 de minute, fiind afectate în special culturile arabile, cum ar fi soia, porumb și dovleac. 

Cel mai înalt nivel de alertă - furtuni puternice mătură în toată Austria

 

Frontul rece al depresiunii FINJA provoacă furtuni, ploi abundente și grindină în Austria. Începând de după-amiază, furtuni, unele puternice, s-au deplasat în jumătatea de sud-est a țării. Furtunile au ajuns deja până în apropiere de Viena. În districtul Wiener Neustadt din Austria Inferioară, meteorologii au emis deja o alertă roșie. 

Dar lucrurile se înrăutățesc: părți din Burgenland s-au aflat deja la cel mai înalt nivel de alertă. Mai exact, este vorba despre districtele Oberwart și Güssing. În districtul vecin din Styria, Hartberg-Fürstenfeld, furtuna suflă de asemenea cu putere. 

Marți după-amiază și seara, este posibil să se intensifice furtunile, în special din Tirolul de Est și Carintia Superioară până în Stiria, Viena și Burgenland. Aici, local, sunt de așteptat furtuni puternice cu pericol de grindină cu diametrul de până la 2 sau 3 cm, ploi torențiale și vijelii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel