Furnizarea apei calde pentru 100 de blocuri din Militari, sistată pentru o săptămână

Alexandra Curtache |
Data publicării:
140 de blocuri din Sectorul 3 vor rămâne fără apă caldă, până pe 24 iunie. Două spitale, afectate / Foto: Unsplash
140 de blocuri din Sectorul 3 vor rămâne fără apă caldă, până pe 24 iunie. Două spitale, afectate / Foto: Unsplash

Termoenergetica anunță că, începând de joi, în zona Apusului din cartierul Militari, Sectorul 6, furnizarea apei calde de consum pentru șapte puncte termice, aproximativ 100 de blocuri, va fi oprită pentru o săptămână.

„Compania Municipală Termoenergetica București (CMTEB) S.A. anunță că, începând de azi, în zona Apusului din cartierul Militari, Sectorul 6, în perimetrul străzilor Ghirlandei, Petrăchești și bulevardul Iuliu Maniu se desfășoară lucrări de reparații la rețeaua primară DN 400, cu o vechime de aproape 60 de ani. Pentru efectuarea intervențiilor, furnizarea apei calde de consum pentru șapte puncte termice, aproximativ 100 de blocuri, va fi oprită. Termenul estimat pentru finalizarea lucrărilor este joi, 09 iunie 2022, ora 24.00”, potrivit unui comunicat de presă.

Manevrele tehnice de golire a conductelor, aerisirile și lucrările de reparații au fost deja începute încă din cursul dimineții.

„După finalizarea tuturor tipurilor de lucrări, vor fi efectuate operațiunile de umplere a tronsoanelor de conductă. Echipele CMTEB vor lucra simultan în mai multe puncte, astfel încât să fie redus termenul estimat de finalizare și punctele termice afectate să fie repuse în funcțiune. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau la numărul de telefon gratuit – 0800.820.002, precum și prin aplicația Termoalert”, se mai arată în comunicat.

 

Bucureștiul și alte orașe au primit bani pentru acoperirea costurilor cu energia termică

 

Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a aprobat, luni, repartizarea către bugetele locale ale unor unităţi administrativ-teritoriale a celei de-a XII-a tranşe, în valoare de 4.653.324,88 lei, din subvenţia de compensare a costurilor legate de achiziţia gazelor naturale necesare producerii energiei termice în sistem centralizat pentru sezonul rece 2021-2022, transmite Agerpres.

Suma este aferentă subvenţiei pentru consumul de gaze naturale din luna ianuarie 2022 şi este repartizată către municipiul Bucureşti, respectiv luna martie 2022 pentru Ploieşti şi Tulcea, a precizat un comunicat de presă al MDLPA.

Suplimentar, pentru sprijinirea autorităţilor administraţiei publice locale în asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat, a fost alocată suma de 5.358.362,90 lei. Fondurile sunt raportate la consumul din ianuarie 2022 şi sunt destinate municipiului Tulcea, respectiv din februarie 2022, pentru Oradea, Sânmartin şi Tulcea.

"Până în prezent, din cele 400 milioane lei alocate cu această destinaţie, prin Legea bugetului de stat pentru 2022, au fost utilizate 340.496.838,65 lei, atât sub formă de subvenţie la achiziţia de gaze naturale şi păcură, cât şi pentru asigurarea continuităţii serviciului public de alimentare cu energie termică în sistem centralizat a populaţiei", a amintit ministrul Cseke Attila.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel