Funcționar de la Serviciul de Permise, prins în "offside" de ANI cu peste 320.000 de euro din averea sa

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Un fost funcționar de la Serviciul Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor din Călărași a fost prins de ANI cu o avere nejustificată de peste 320.000 euro.  

"Agenția Națională de Integritate a constatat existența unei diferențe nejustificate în cuantum de 1.340.225,96 lei (aprox. 320.123 euro), între averea dobândită și veniturile realizate de către Ioniță Ion, fost funcționar public cu statut special în cadrul Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculări a Vehiculelor, județul Călărași", se arată într-un comunicat transmis miercuri de Agenția Națională de Integritate.

ANI a sesizat Comisia de cercetare a averilor din cadrul Curții de Apel București, pentru începerea acțiunii de control cu privire la modificările patrimoniale intervenite și veniturile realizate în perioada exercitării funcției de către bărbat.

"Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, drepturile de care beneficiază (de a fi asistat sau reprezentat de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris), precum și despre existența diferențelor semnificative. Ioniță Ion a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere, în exercitarea dreptului la apărare. Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare”, se arată în același comunicat, citat de Mediafax.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel