Fumatul în aer liber, interzis în Turcia. Ministru: „Trebuie să ne asigurăm că masca este purtată mereu”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
tigara_aprinsa
tigara_aprinsa

Începând din data de 12 noiembrie, fumatul în zone aglomerate, în unele pieţe publice şi în staţiile de autobuz va fi interzis în Turcia, se arată într-un anunţ al guvernului, potrivit Bloomberg.

Turcia va adopta măsura interzicerii la nivel naţional a fumatului, în unele spaţii publice deschise, avertizând că lupta împotriva pandemiei de coronavirus este pusă în pericol de fumătorii care îşi scot măştile în public pentru a-şi aprinde ţigara.

Chiar dacă purtarea măştii este deja obligatorie în Turcia în toate spaţiile publice, ministerul de Interne al ţării spune că fumători încalcă aeastă regulă: „Trebuie să ne asigurăm că măştile sunt purtate mereu şi în mod corespunzător, astfel că, din 12 noiembrie 2020, o interdicţie asupra fumatului va fi impusă în zone şi regiuni precum străzi şi bulevarde unde cetăţenii se aglomerează, pieţe deschise şi staţiile de transport în comun”, a anunţat ministerul turc, conform surei citate.

Turcia a raportat, joi, 2.693 de cazuri noi de îmbolnăvire cu Covid-19 şi a înregistrat peste 402 mii de cazuri de la începutul pandemiei.  De altfel, potrivit Minsterului de Afaceri Externe, începând cu data de 11 iunie 2020, în Turcia a fost ridicată şi măsura închiderii frontierelor terestre, aeriene, maritime şi a obligativităţii efectuării celor 14 zile de carantină la intrarea în Turcia. Astfel, cu excepţia interdicţiei impuse cetăţenilor turci şi cetăţenilor străini de a intra, respectiv de a ieşi pe cale rutieră dinspre/către Iran, toate celelalte restricţii de intrare/ieşire pe cale aeriană/maritimă şi rutieră impuse tuturor cetăţenilor turci şi străini sunt anulate. La intrarea în Turcia vor fi efectuate controale de sănătate tuturor cetăţenilor turci şi străini. În cazul descoperirii simptomelor specifice COVID-19 vor fi efectuate gratuit teste PCR, iar Ministerul Sănătăţii va dispune măsurile necesare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel