Friptură de miel cu sos de portocale. O rețetă plină de arome delicate pentru masa de Paște

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Mielul este un ingredient popular în bucătăria românească, mai ales de Paște. Oile care pasc sunt o priveliște comună pe dealurile specifice României și de aceea v-am pregătit o friptură de miel la cuptor cu coajă de portocală și lămâie. Sucurile citrice din tigaie formează un sos mătăsos și ușor acrișor.

Friptura de miel cu sos de portocale și lămâie este o delicatesă pe care trebuie neapărat să o gătești de Paște. Mielul este o mâncare tradițională, iar o rețetă sofisticată ca aceasta va da pe spate musafirii. Nu uita că trebuie să începi să îl gătești cu cel putin o zi înainte.

Este indicat ca mielul să fie condimentat și legat, apoi ținut la frigider peste noapte. Se aduce la temperatura camerei înainte de prăjire.

După cum notează bucătarul Ciminelli, mielul merge servit cu Frascati, un vin alb, mai degrabă decât cu unul roșu. Procedați la fel pentru o savoare mai mare.

 

Friptură de miel cu sos de portocale - Ingrediente

 

- 2 lingurițe de cimbru tocat

- Coaja și sucul fin rase de la 1 portocală

- Coaja rasă fin și sucul de la 1 lămâie

- Un pulpă de miel de 1,5 kg cu grăsime pe ea

- Sare și piper negru proaspăt măcinat

- Ulei de măsline extravirgin, pentru ungere

- 1/4 cană de vin alb sec

- 2 linguri de unt rece nesărat

 

Friptură de miel cu sos de portocale - Mod de preparare


Pasul 1. Preîncălziți cuptorul la 180 grade Celsius. Într-un bol mic, combinați cimbrul cu coaja de portocală și de lămâie. Într-un alt bol mic, combinați sucurile de portocale și de lămâie.

Pasul 2. Așezați mielul pe o suprafață de lucru, cu partea de grăsime în jos. Stropiți cu 1/4 din cana cu sucul de citrice peste miel, asezonați cu sare și piper și presărați cu două treimi din amestecul de coajă. Înfășurați mielul și legați-l la intervale de 5 cm cu sfoară de bucătărie. Ungeți mielul cu ulei de măsline și cu amestecul de coajă rămas și asezonați-l cu sare și piper.

Pasul 3. Așezați mielul într-o tavă de prăjit medie. Turnați vinul și 1/4 cană de apă și prăjiți timp de 30 de minute. Creșteți temperatura cuptorului la 200 grade Celsius. Turnați 2 linguri de suc de citrice peste miel. Adăugați 1/4 cană de apă în tavă și prăjiți mielul în treimea superioară a cuptorului timp de 45 de minute. Turnați restul sucului de citrice peste miel și mai prăjiți timp de aproximativ 20 de minute, până când un termometru cu citire instantanee introdus în partea cea mai groasă a cărnii înregistrează 60 grade Celsius.

Pasul 4. Transferați mielul pe o scândură și lăsați-l să se odihnească timp de 15 minute. Scurgeți sucurile de la tigaie într-o cratiță mică și aduceți-le la fierbere. Se ia de pe foc și se adaugă untul, câte o lingură pe rând. Se condimentează sosul cu sare și piper.

Pasul 5. Îndepărtați sfoara de la miel și tăiați carnea în felii groase. Serviți mielul cu sos.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel