Franţa va reduce la patru luni termenul pentru primirea dozei booster de vaccin

Alexandru Ichim |
Data publicării:
UE negociază pentru achiziționarea în comun de vaccinuri și antivirale împotriva variolei maimuței Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels
UE negociază pentru achiziționarea în comun de vaccinuri și antivirale împotriva variolei maimuței Fotografie creată de cottonbro, de la Pexels

Doza booster se va face la 4 luni, în Franța. 

Termenul pentru primirea dozei booster de vaccin împotriva COVID-19 va fi redus în Franţa, începând din 15 februarie, la cel mult patru luni, în loc de şapte, pentru a putea beneficia în continuare de un paşaport sanitar valid, a anunţat duminică ministrul sănătăţii, Olivier Véran, transmite AFP, scrie Agerpres. 

Regula aflată acum în vigoare este că, din 15 ianuarie, paşaportul sanitar devine inactiv după şapte luni în absenţa dozei booster.

Din 15 februarie



''Începând din 15 februarie, (doza booster) va trebui efectuată la patru luni, nu la şapte, după a doua doză pentru a avea o schemă de vaccinare completă'', a declarat Véran pentru săptămânalul Le Journal de Dimanche.

Ministrul a reamintit că ''trecerea prin infecţie va echivala cu o injecţie. Aceasta înseamnă că o persoană care are cele două doze, nu a făcut booster-ul, dar a fost infectată recent cu coronavirus, răspunde condiţiilor impuse''. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel