Franța. Un român a atacat cu ciocanul un trecător: „Am vrut doar să-l sperii“. Polițiștii, șocați de ce au mai găsit asupra bărbatului

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Un român, în vârstă de 35 de ani, a fost reținut, după ce a atacat un bărbat cu care începuse să se certe, în fața hotelului Balladins din Pérols. Evenimentul a avut loc, duminică, 28 noiembrie.

În jurul orei 21.15, polițiștii au fost sesizați de unul dintre managerii hotelului Balladins din Pérols, care le-a spus că între doi bărbați a izbucnit o altercație, iar unul dintre ei este înarmat cu un ciocan, cu care își amenința rivalul. 

Polițiștii s-au deplasat la fața locului și l-au arestat rapid pe intimat. Acesta este un român de 35 de ani, angajat la o firmă italiană, care lucra de câteva zile la târgul Sitevi. Pe lângă ciocanul pe care îl avea ascuns în mânecă, polițiștii au mai găsit asupra lui o șurubelniță și un cuțit, scrie midilibre.fr.

La percheziții, românul a explicat că a avut o dispută cu un italian și că, pentru a-l speria, a scos ciocanul. O versiune care nu a putut fi confirmată de către victima care părăsise deja locul faptei, în timpul intervenției poliției. După ce a fost reținut, românul a fost dus, marți dimineață, la parchet.

 

Polițiști atacați de polizorul de hoții români, prinși la furat într-un garaj, în Franța

 

Hoți români, condamnați pentru că au agresat un polițist cu un polizor. Românii fuseseră prinși în flagrant, într-un garaj, când voiau să fure catalizatoare. 

Cei doi români ar fi comis furturi în alte departamente. Cei doi spărgători intraseră prin efracție într-un garaj de mașini.

Doi bărbați, în vârstă de 38 și 48 de ani, au fost judecați în înfățișare imediată la jumătatea lunii noiembrie de către tribunalul din Draguignan (Var), după ce au fost arestați în timpul unui jaf. În noaptea de 16-17 noiembrie, la Fréjus, cei doi inculpați au fost arestați în timp ce atacau un garaj auto, relatează Var-Matin.

Echipați cu toate dispozitivele necesare, aceștia intenționau să pună mâna pe catalizatori. Surprinși de sosirea polițiștilor de la Bac, cei doi spărgători au fugit.

Primul a fost prins fără dificultate. În ceea ce îl privește pe cel de-al doilea, acesta a folosit polizorul pe care îl avea în mână pentru a încerca să-l rănească pe polițistul care îl urmărea. Acesta din urmă și-a scos arma, iar hoțul a lăsat jos dispozitivul.

Instanța i-a condamnat la patru și, respectiv, opt luni de închisoare. De asemenea, ambilor cetățeni români li s-a interzis intrarea în Franța timp de cinci ani. Catalizatoarele auto pot valora o mică avere. E cea mai ”atacată” piesă de la mașină, după oglinzi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel