Franţa. Tânără, bătută de trei bărbați pe stradă din cauza felului în care era îmbrăcată

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Femeie agresată pe străzile din Madrid. Un bărbat care a încercat să o apere a sfârșit înjunghiat de agresor / fata_agresata_strada
Femeie agresată pe străzile din Madrid. Un bărbat care a încercat să o apere a sfârșit înjunghiat de agresor / fata_agresata_strada

Poliția a deschis o anchetă după ce o femeie din Strasbourg a spus că a fost atacată pe stradă, în plină zi, pentru că purta fustă.

 

Studenta, identificată doar cu prenumele Elisabeth, în vârstă de 22 de ani, a spus că a fost lovită cu pumnul în față „de trei persoane care s-au plâns că eram îmbrăcată cu fustă”. Guvernul a catalogat incidentul ca fiind „foarte grav” și inacceptabil.

În Franța au fost date aproximativ 1.800 de amenzi după ce a fost adoptată o lege împotriva hărțuirii stradale, în 2018. Într-un interviu acordat pentru postul de radio France Bleu Alsace, Elisabeth a spus că se îndrepta spre casă, când unul dintre cei trei bărbați a spus: „Uită-te la c...a aia în fustă”. Doi dintre ei au imobilizat-o, în timp ce al treilea a lovit-o cu pumnul în față, lăsând-o cu un ochi vânăt. Toți au fugit apoi. Tânăra a spus că mai mult de 10 persoane au asistat la incident, dar nimeni nu a intervenit. 

Ministrul adjunct de interne, Marlene Schiappa, s-a deplasat în oraș și a ținut un discurs public despre siguranța femeilor. Ea a declarat: „O femeie nu este lovită niciodată pentru că poartă o fustă. O femeie este lovită pentru că există persoane misogine, sexiste, violente, care ignoră legile și orice normă de conduită socială... Când sunteți studente și trebuie ajungeți să vă gândiți la ținuta pe care trebuie să o purtați și la mesajul pe care îl trimite, este o povară mentală copleșitoare”, a spus Schiappa,  potrivit BBC.

De asemenea, ea i-a îndemnat pe oameni să sune la poliție dacă asistă la orice fel de incidente de hărțuire a femeilor într-un spațiu public. France Bleu Alsace a anunțat că alte două femei au fost atacate într-un alt oraș din est, Mulhouse, după ce un bărbat i-a spus uneia dintre ele că fusta ei este „prea scurtă”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel