Franța. Șofer român de camion, salvat de alți șoferi după ce s-a răsturnat cu TIR-ul peste parapete

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un camion condus de un român s-a răsturnat, ieri, pe autostrada A39 în direcția spre Lyon. Șoferul a fos salvat de alți participanți la trafic.

Circulația a fost întreruptă pe autostrada A39 miercuri, în jurul orei 18:50, pe sensul Bourg-en-Bresse/Lyon, înainte de a fi redeschisă în cursul serii pe o singură bandă.

Șofer român de camion, salvat de alți colegi după ce s-a răsturnat cu TIR-ul peste parapete

 

Un camion s-a răsturnat pe o parte peste parapetele median al autostrăzii la Miroir en Bresse, la km 108, în direcția Lyon.

Șoferul, de origine română, a fost scos din cabină de alți șoferi de camion și nu a fost rănit.

2. -imagine fara descriere- (photo-jsl-chloe-riste-1683138112.jpg)

S-a format un ambuteiaj de aproape 5 km, până când autotrenul a fost înlăturat dintre părțile carosabile.

O duzină de pompieri din Savigny-en-Revermont și Louhans au fost trimiși la fața locului. Obiectivul lor a fost să facă să alunece camionul pentru a redeschide circulația pe o bandă. Jandarmii din Courlaoux s-au deplasat, de asemenea, la fața locului.

Vezi mai departe

Doi români, condamnați la închisoare în Franța: Au fost prinși transportând droguri cinci milioane de euro

 

Ștefan B., de 35 de ani, și Ionel F. de, 31 de ani, doi șoferi români de camion au fost condamnați la închisoare pentru transport de cocaină la începutul lunii aprilie. Cei doi au fost prinși în portul Calais cu droguri de aproape cinci milioane de lei.

Pe 24 aprilie, instanța judecătorească i-a judecat pe Ștefan B, de 35 de ani, și Ionel F., de 31 de ani, doi șoferi români de camion.

Aceștia au fost acuzați că au transportat și au încercat să exporte în Anglia 120 de kilograme de cocaină, reprezentând suma de 4.805.960 de euro. Faptele au avut loc la terminalul Coquelles pe 10 aprilie, în jurul orei 14.00.

Vameșii francezi au decis să verifice camionul celor doi români. Tractorul era înmatriculat în România, iar remorca în Belgia. Pe Convenția privind contractul de transport rutier internațional de mărfuri (CMR), a fost constatat transportul a nouă paleți de marfă poștală.

Vameșii au găsit trei lăzi de plastic în care se aflau pungi de supermarket, care conțineau colete de cocaină, 108 în total. Ștefan B. și Ionel F. nu au putut prezenta nicio dovadă de transport. Aceștia au declarat că au preluat remorca în Belgia la cererea șefului lor, dar că nu au fost prezenți la încărcarea acesteia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel